Не пренебрегвай грижата за тази съблазнителна част…устните Устните ни са

...
Не пренебрегвай грижата за тази съблазнителна част…устните Устните ни са
Коментари Харесай

За нежни и чувствени устни

Не пренебрегвай грижата за тази съблазнителна част…устните

Устните ни са с най-деликатната кожа от цялото тяло. Дори и да не ти се има вяра, само че тъкмо устните реагират бързо на прекомерно мощно слънце, вятър, замърсен въздух. Към това добави и нездравословните привички като пушене дружно с резултата на възрастта. Всяка от нас евентуално се е изправяла пред казуса сухи устни. Може би даже си забелязала тънки линии по устните си или към този момент не ти се костват по този начин плътни, както преди.

Може и да ти се стори необичайно, само че в кухнята си имаш всичко належащо, което ще подхрани и хидратира устните ти. Да си направиш домакински скраб ще ти отнеме единствено няколко минути, само че резултатът ще са възхитителни, меки устни, единствено за целувки.

Домашният скраб се състои от две значими съставки – течна и абразивна. Течният съставен елемент може да бъде мляко, мед, зехтин. Абразивната съставна част в действителност е почистващият фактор и може да бъде захар, сол, даже прясно смлени подправки. Целта на скраба е да ексфолира мъртвите кафези, които остават във фините линии и провокират напукани устни.
Може да експериментираш с разнообразни съставки, само че не забравяй какъв брой е значима вярната композиция – устните са извънредно чувствителни. Затова ти предлагаме две лесни предписания, с които ще постигнеш чудеса.

Меден скраб

1 ч.л. мед
1 ч.л. сода за самун

Разбъркай меда и содата, до момента в който станат на гладка паста. Нанеси на устните си и я остави да работи най-малко 5 минути. Преди да отмиеш с топла вода, масажирай деликатно с чисти ръце. След като отмиеш, нанеси от обичания си еликсир за спомагателна хидратация.

Захарен скраб

1 ч.л. бяла захар
няколко капки вода
няколко капки зехтин

Изсипи захарта върху дланта си и добави няколко капки вода, едвам стане примес, която може да нанесеш на устните си. С пръсти втрий сместа в устните, масажирай към 30 секунди и отмий с топла вода. Нанеси малко зехтин или еликсир, с цел да “заключиш ” влажността в устните.
И не забравяй да пробваш новите си устни с целувки….

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР