„За посещението на Путин в България трябва да дочакаме да

...
„За посещението на Путин в България трябва да дочакаме да
Коментари Харесай

Посланик Анатолий Макаров: Семейство Скрипал биха били мъртви, ако Русия стоеше зад това

„ За визитата на Путин в България би трябвало да дочакаме да приключи спешната обстановка, още повече, че в Сирия се намират доста наши военни “. Това сподели н. прочие Анатолий Макаров, представен от Фокус.

Попитан по кое време президентът Владимир Путин ще пристигна в България, н. прочие Анатолий Макаров отговори: „ Трябва да дочакаме, когато се приключи спешната обстановка. Още повече, че на територията на Сирия се намират доста наши военни. Ние не един път казахме, че сме загрижени от развиването на обстановката. При нанасяне на ударите против Дамаск, против нашите военни, ще вземем съответни ограничения “.

Във връзка с решението на България да не експулсира съветските посланици поради „ Скрипал “, Макаров разяснява: „ В дипломацията има принцип на взаимността или взаимност. В сходство с този принцип, в случай че един дипломат е отзован от една страна, другият от другата страна също се отзовава. Това значи намаление на равнището на дипломатическите връзки съгласно Конвенцията за дипломатическите връзки от 1961 година Същото визира и дипломатите. Ако една страна експулсира пет дипломати, другата прави същото за пет дипломати. По такива правила живеем и подобен е дипломатическия живот. Така че в действителност, когато чух, че Тереза Мей е предложила да бъдат изгонени дипломати от всички европейски страни, това ме учуди. Възникваше въпросът с какво съображение се прави това? Щом тя работи въз основа на по този начин нареченото " доста евентуално " и щом условията на презумпцията на невинността към този момент не съществува, това е друга история “, съобщи Анатолий Макаров.

Според него щом тази взаимност е осъществена посредством извиване на ръцете на съдружниците, то това не е тя, която биха желали сътрудниците на Англия.

„ Правителството на България е било подложено на същия напън, на който са подложени и другите държавни управления. Знам това, само че в тази ситуация България зае в действителност претеглена позиция и Бойко Борисов прояви своята политическа мъдрост. Той е подал сигнал изначало да бъдат разбрани претекстовете и въобще какво се случва “, сподели Макаров.

Той уточни, че Русия прави оценка високо позицията на България като добре претеглена и градивна. По думите му страната почита руско-българските връзки и историята ни.

Според него, семейство Скрипал биха били мъртви, в случай че Русия е употребила в действителност отровното вещество. „ Ние не искахме това и изобщо считаме това за един терористичен акт против жителите на Русия, тъй като този господин Скрипал има съветско и английско поданство, а неговата щерка е чиста гражданка на Русия “, съобщи Макаров и обърна внимание, че Русия също е желала да взе участие в следствието, само че е получила отвод. „ На фона на това, че Русия е упреквана в употребила това бойно, отровно вещество във Англия се основава другата обстановка, че Русия би могла да си разреши всичко, което си пожелае. Нас в този момент ни упрекват в потреблението на химическото вещество към този момент в Сирия “, съобщи Макаров.

Той обърна внимание, че Русия още през март е говорила, че се приготвя провокация в Сирия, само че никой не ги е чул.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР