За поредната схема за измама на погребална агенция в Добрич,

...
За поредната схема за измама на погребална агенция в Добрич,
Коментари Харесай

Гробарят Георги Енев и в Добрич: Траурна агенция кремира и погребва и без смъртен акт

За следващата скица за машинация на погребална организация в Добрич, алармират жители в обществените мрежи. Според обявата, става дума за варненска компания, която се показва за добричка.

„ Та тези господа са толкоз нагли и арогантни. Тяхната реклама излиза постоянно преди всичко в търсачката за погребална организация. Впоследстие се разбра, че даже нямат офис ", написа в обявата. По-нататък авторката на сигнала разказва в елементи схемата:

" Идват, вземат покойника, споделят че се занимават с всичко-естествено, няма смъртен акт, вземат тялото и го карат във Варна. А вие си плащате като положителни роднини, с цел да може всичко да е наред с погребението. Дава се една хвърчаща записка, без имена без нищо....Ако имате шанс, то ще бъде в крематотиума, а, в случай че не дай Боже е студено, може да се окаже и на някой паркинг. След това, уважаеми съграждани, стартира едно бясно размотаване за документи (днес на следващия ден, ще ви се обадим, дамата, която се занимава в общината е в отпуск...,почивни дни са и така нататък и т.н.),които не се изискват в реалност. Това очевидно се прави за да се вземат още пари от околните. И по този начин 2 дни до момента в който се усетим, че нещата не са както би трябвало. Отивайки в добричката погребална организация (мислейки, че там е тялото и че те са ангажирани с погребението) разбираме цялата скица. Собственикът най-любезно ни изясни, тъй като не сме първите пострадали от тези мними варненски самозванци, на които очевидно грам съвест не им е останало да се гаврят и възползват от тъгата на хората.

Наложи се отначало всичко да се провежда. А търсенето и връщането на тялото костваше 2 часа телефонни диалози, панаири и ангажименти..Написах този пост, с цел да знаят хората до каква степен може да стигне човешката лакомия и алчност за пари.”
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР