За поредна година посолството на Kралство Норвегия в България и

...
За поредна година посолството на Kралство Норвегия в България и
Коментари Харесай

По пътя на сьомгата: Вкусете Норвегия!


За поредна година посолството на Kралство Норвегия в България и Norwegian Seafood Council провеждат седмица, отдадена на норвежката морска храна с фокус върху сьомгата. Световноизвестният шеф-готвач Даниел Руше Мадсън, дипломат на норвежката кулинария по света, ще гостува още веднъж в България и ще показва техники и предписания за подготвяне на норвежка морска храна пред българската аудитория в интервала 11-15 май.

Шеф-готвач Даниел Руше Мадсън, един от най-стилните, привлекателни и надарени шеф-готвачи, които можете да срещнете, стартира кариерата си на 15 години като мияч на чинии, а по-късно и като личен състав в разнообразни кухни. Когато навършва 19 години отпътува за Бардолино, Италия. Докато живее и работи в малко хотелче, той научава за пристрастеността и усета към храната и по какъв начин да комбинира другите съставки. Шеф Мадсън е готвил за президенти, политически персони, кралски особи и звезди като Лиз Хърли, Клиф Ричард, Крис Риа и Джеръми Айрънс.



Daniel Rouge Madsen

Норвежката сьомга – здравословният, апетитен изборЕдно от най-големите провокации, пред които е изправен светът през днешния ден, е обезпечаването на задоволително количество здравословна храна за бързо възходящото население на Земята. Отговорът на Норвегия е развиването на аквакултура, хилядолетната процедура в риболова и желанието да се запази морето, с цел да може то да изхранва бъдещите генерации. Морските блага в Норвегия се отглеждат в леденостудена и чиста вода и аквакултурите са ситуирани в океана. Пътят на сьомгата от океана до магазините в България лишава най-много 36 часа.

Норвежката сьомга съдържа редица хранителни субстанции и е значима част от уравновесения хранителен режим. Тя е отличен източник на белтъчини, както и на витамини D, A и B12, йод, антиоксиданти и значимите морски Омега-3 мастни киселини. Белтъчините в норвежката сьомга съдържат всички нужни аминокиселини и по тази причина са задоволителни за главен източник на протеин в хранителния режим.

Норвежката сьомга е доста вкусна и може да бъде приготвена по безчет способи, заради което е толкоз известна в редица страни по света. Тя е извънредно подобаваща за подготвяне на бързи и лесни предписания за летните месеци. Вкусът й я прави и желан избор в детското меню.

С поддръжката на посолството на Kралство Норвегия в България





Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР