За пореден случай от живия живот с главна роля, отредена

...
За пореден случай от живия живот с главна роля, отредена
Коментари Харесай

Марката ЦГМ - глоба за неправилно паркиране, което е било правилно

За следващ случай от " живия живот " с основна роля, отредена на Центъра за градска подвижност (ЦГМ), заяви Нова телевизия. Става въпрос за вдигната кола по време, по което притежателят ѝ е в Япония - и то откакто мястото, на което е паркиран автомобилът, било обозначено като място за хора с увреждания (става въпрос откакто колата е била паркирана т.е. мястото в началото си е било най-обикновено).
За да си върне назад колата, Благовеста е трябвало да заплати 156 лв. - тъй като ЦГМ поставил знак, че мястото към този момент е за хора с увреждания. След вървене по тъгите и позвънявания в полицията издирването на изчезналата кола завършва. Съпругът ѝ я открива самичък – на углавен паркинг.
При заплащането на санкцията, фамилията не получава акт за нарушаване. Благовеста взема решение си търси правата и подава тъжба.
Пред " Събуди се " ЦГМ признаха, че са сбъркали, защото автомобилът е паркиран преди да бъде сложена маркировка. Заявиха, че ще уважат жалбата и че ще възстановят сумата.
Институциите припомнят – отговорност на жителите е сами да се осведомят, в случай че разпоредбите за паркиране се трансформират. Според закона от Градска подвижност не са длъжни да оповестят на притежателя, когато подвигат с паяк непознати коли, тъй като нарушителите наложително се отстраняват. Дори и без нарушаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР