Гръмотевична буря със силен вятър и градушка връхлетя източните квартали

...
Гръмотевична буря със силен вятър и градушка връхлетя източните квартали
Коментари Харесай

Силна буря и градушка удариха столицата

Гръмотевична стихия със мощен вятър и градушка връхлетя източните квартали на София този следобяд. По-късно бурята обхвана и други елементи на столицата. Има сигнали за наводнени детска градина, търговски обекти, партерен етаж на мол и подлез на бул. " Цариградско шосе ".
 
По данни на Националния институт по метеорология и хидрология най-сериозно е обиден столичният квартал " Младост " 1. 40,8 литра на квадратен метър дъжд са паднали там, а градушката е била с размер към 8 милиметра.
 
 Наводнения в София Наводнения в София Източник: Фейсбук
От оповестени във Фейсбук фрагменти стана ясно, че ледените парчета са с величина на дребен орех. Най-силно е валяло в " Младост ", " Дружба " и " Студентски град ", споделиха в мнения потребителите. 
 
Има информация за вреди по голям брой коли и прозорци в " Студентски град ", а множеството улици там са наводнени. 
 
Почти 90 сигнала, свързани с метеорологичната конюнктура в столицата, са получени на тел. 112. Основната част от тях са за наводнени приземни етажи, за запушени канализационни шахти и за паднали дървета и клони.
 

 
Екипите на пожарната работа работят главно на територията на кварталите " Младост ", " Мусагеница " и " Сухата река ". Към 19 часа над 30 пожарникари отводняват публични здания и улична инфраструктура по съществени пътни артерии в София.
 
Бурята не спря над 4 часа, а тапите са големи на някои булеварди в пиковите часове. " Цариградско шосе " бе блокирано към 19 ч. В МОЛ-а на бул. Цариградско шосе " приземният етаж беше наводнен, също по този начин беше и наводнена детска градина.
 
 Наводнения в София Наводнения в София Източник: Фейсбук
Към момента градският превоз се движи на всички места, като се изключи автобусна линия №8, която е пренасочена към ул. " Искърско шосе ". 
 
Природната буря последователно се реалокира и към останалата част на столицата. За тъмни облаци и дъжд оповестиха от централните региони и към НДК, Южния парк, както и към южните квартали.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР