За пореден път Лувърът беше обявен за най-популярния музей в

...
За пореден път Лувърът беше обявен за най-популярния музей в
Коментари Харесай

Лувърът е най-посещаваният музей в света, но се „задъхва” от туристите

За следващ път Лувърът беше разгласен за най-популярния музей в света , само че това може би не е най-хубавото за него, оповестява Си Ен Ен. Музеят в самото сърце на френската столица счупи през предходната година личният си връх за посещаемост, като посрещна 10,2 млн. души.
 БГНЕС, списък
Но препълненият с хора Лувър се оказа последната капка в чашата на търпението на личния състав и серия от стачки заляха музея през седмицата. „ Лувърът се задушава “ , показва в изказване профсъюзът на музейните служащи.
 

„ Посещаемостта се е нараснала с над 20% от 2009 година, само че самият замък не се е увеличен “,се добавя в официалното съобщение. „ Днешната обстановка е просто неуправляема “.
 БГНЕС, архив-->
Музеят беше затворен в понеделник и отвори едвам в сряда следобяд - по-късно от в началото оповестеното, поради среща с афектирания личен състав. Дълги опашки от гости се извиха пред музея през седмицата и тези, без предварителна резервация, бяха отпращани.
 БГНЕС, списък
Лувърът счупи личния си връх по посещаемост предходната година, подложен за пръв път през 2012 година, откакто означи внезапен спад на уристите през 2017 година, което беше отдадено на цялостния спад в туристическия бранш на Париж. Видеото на Бионсе и Джей Зи, снимано в двореца обаче изигра своята роля и още веднъж възвърна известността му.
 
Но до момента в който броят на посетителите във френския музей пораства, като цяло посещаемостта измежду 20-те водещи културни институции в света за предходната година, остава слаба, само че постоянна, демонстрират данните на Индекса на музеите.
 БГНЕС, списък
Националният музей на Китай заема влиятелното второ място в класацията за най-популярен музей в света с близо 8,6 млн. гости за предходната година - съвсем 7% нарастване. В влиятелната тройка се подрежда и Музеят Метрополитън в Ню Йорк . Веднага след него са Музеите на Ватикана и Националният въздухоплавателен и галактически музей във Вашингтон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР