За пореден път българските избиратели не овластиха никого да управлява

...
За пореден път българските избиратели не овластиха никого да управлява
Коментари Харесай

Карадайъ: ДПС увеличава изборния си резултат

За следващ път българските гласоподаватели не овластиха никого да ръководи еднопартийно.

Те изпратиха мощен знак и сигнал, че политиците в България би трябвало да си приказват, да има разговор, да търсят коалиция за решаването на проблемите на хората. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на брифинг в централата на партията след края на изборния ден. При 100% редом броене на „ Галъп интернешънъл “ Движението печели 15,2% от гласовете на предварителните парламентарни избори и е трета мощ в 48-ото Народно събрание.

Благодаря на всички български жители, които гласоподаваха за Движение за права и свободи. За следващ път усилваме своя избирателен резултат. Получаваме поддръжка, тъй като работим за българските жители, съобщи Карадайъ. Той особено благодари и на структурите на Движение за права и свободи, които още веднъж подвигнаха резултата на Движението.

Знакът на гласоподавателите е, че в България би трябвало да има устойчиво болшинство, което да излъчи устойчиво държавно управление, с цел да има сигурност за българските жители, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи. И добави: „ Защото живеем в голям брой рецесии, шапката на които е политическата. “.

Първо би трябвало да се реши политическата рецесия. А това може да стане единствено с възобновяване на нормалността в политиката и с разговор. Българските жители не гласоподават политиците да се ненавиждат и да подхождат реваншистки, а гласоподават политиците да търсят решения на проблемите на хората. Диалог, а не разграничителни линии, акцентира Карадайъ.

Затова нашият апел към всички в 48-ото Народно събрание е да преодолеят егото си и в името на превъзмогването на рецесиите и на решаването на проблемите на хората да търсят обединяване, сподели още водачът на Движение за права и свободи.

Предизборните разграничителни линии и хипотетични съюзи остават в предизборния интервал, отговори Карадайъ на въпроса дали Движение за права и свободи ще взе участие в управническа коалиция с ГЕРБ и Демократична България, каквато догадка разви преди седмица Бойко Борисов.

От на следващия ден, когато има постоянно определено Народно заседание сме подготвени да беседваме с всички, които са виновни към решаването на проблемите на хората и към превъзмогването на рецесиите. С всеки един от тях можем да приказваме за търсене на разнообразни формули за устойчиво болшинство и устойчиво държавно управление, съобщи Мустафа Карадайъ и напомни, че мотото на акцията на Движението бе сигурност и непоклатимост.

Ние виждаме и по какъв начин нашите евроатлантически сътрудници също са обезпокоени от политическата рецесия, в която се намира България. От тази позиция би трябвало да се носи отговорност. Категорични сме – обстановката е комплицирана и изисква отговорност, а не прищевки и разграничителни линии, акцентира още ръководителят на Движение за права и свободи.

Независимо дали ще бъде даден или не мандат на Движение за права и свободи, ние от през днешния ден призоваваме за диалог в търсенето на решения, акцентира водачът на Движение за права и свободи. И добави, че Движение за права и свободи ще беседва с всички, които са виновни към решаването на проблемите на хората, към решаването на рецесиите, към стратегическите сътрудници на България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР