За пета поредна година Столична библиотека съвместно с Дирекция ПП

...
За пета поредна година Столична библиотека съвместно с Дирекция ПП
Коментари Харесай

Библиотека в планината - днес от 11 ч.

За пета поредна година Столична библиотека взаимно с Дирекция Политическа партия Витоша и Български туристически съюз взе участие в обичайните празнувания във връзка проведеното от Алеко Константинов всеобщо нанагорнище на Черни връх и основаване на проведено туристическо придвижване в България, оповестяват от Столична община.

За юбилейното издание на самодейността „ Библиотека в планината” Столична библиотека кани всички искащи на 30 август 2020 година (неделя) от 11:00 ч. на поляната пред хижа „ Алеко”, където ще бъде подредена изложбата „ Съзерцанието на щастливец-а”. Изложбата е отдадена на 125-та годишнина от проведеното от Алеко Константинов всеобщо нанагорнище на Черни връх и е част от поредицата планински изложения на Столична библиотека.

Цитати от Алековите произведения и любопитни остарели снимки на Витоша от началото на XX век показват хубостта на родната ни природа такава, каквато Щастливеца я видя и разказа в творбите си. Посетителите ще могат да послушат хубави стихове и забавни етно-рок осъществявания на поетите и музиканти - Петър Чухов и Иван Христов.

Планинската ни къщурка за книги пред хижа " Алеко " ще бъде заредена с нови издания на класици и модерни създатели - Джек Лондон, Ран Босилек, Селинджър, Божана Апостолова, Петя Кокудева, Ангел Игов и други С нас ще бъде и мобилната ни библиотека " Библиобус ", която дава на читателите над 1000 тома с търсени и атрактивни заглавия от български и непознати писатели.
Всеки искащ може да си вземе подарък книга и безвъзмездна едногодишна читателска карта на Библиотеката на София.

" Споделете с нaс прелестния празник на всички фенове на планината и почитатели на родолюбивото дело на Алеко Константинов ", приканват от Столичната библиотека.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР