За периода януари-октомври в България е започнало строителството на 4.727

...
За периода януари-октомври в България е започнало строителството на 4.727
Коментари Харесай

Накъде тръгна строителството у нас

За интервала януари-октомври в България е почнало строителството на 4.727 млн. кв.м. Спрямо същия интервал на предходната година това е спад от 19%, сочат данните на Националния указател за ново строителство и реконструкции в България.

Най-силно е потърпевш секторът на офис площи. Започнатото ново строителство в него е едвам 171 000 кв., което е 54.6% от това за същия интервал на предходната година. При хотелите също се следи спад 26%, подбуден от пандемията от ковид, вследствие на което част от вложителите отложиха началото на строителните действия на своите хотелски комплекси. От началото на годината е стартирано строителството едвам на 177 000 кв.м.

Най-голям дял при започнатото ново строителство имат жилищата - 2.7 млн. кв.м. Въпреки размерът обаче е налице спад от 26% по отношение на 2019-а. С към 20% надолу е и новото строителство на промишлени здания. Търговските площи остават дребен % от новостроящите се здания и заради това и спадът при новоизграждащите е дребен - едвам 0.67%. Общият размер на стартирано ново строителство от януари до края на октомври е 171 000 кв.м.

Ръст в строителството се записва при парцели като здравни заведения и учебни заведения - 57% за обсъждания интервал. Прогнозата е, че през идващите години ще се следи растеж в търсенето на здравни услуги, респективно ще са нужни повече площи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР