За Първия ден от Новата година, с думите на българския

...
За Първия ден от Новата година, с думите на българския
Коментари Харесай

Първият ден на годината съдържа като зародиш развитието на всички следващи го дни ~ Омраам Микаел АЙВАНОВ

За Първия ден от Новата година, с думите на българския окултист, нравствен преподавател, мъдрец, възпитател и астролог.

♥ 1-ви Януари

Внимавайте доста за метода, по който прекарвате първия ден от Новата година, тъй като този ден има толкоз огромно значение за останалите дни от годината, колкото моментът на раждането на индивида е значим за целия му живот. Животът на всеки човек е белязан от въздействието на звездите сега на неговото раждане. Следователно развиването на един живот е заложено като зародиш още от самото му начало. В това се съдържа и смисъла на хороскопа. В една по-намалена скица първият ден на годината съдържа като зародиш развиването на всички последващи го дни. Ето за какво внимавайте и изживейте този ден в просвещение, любов и естетика. Постарайте се с молебствия, медитации, песни, положителни мисли и усеща през целия ден да оставите върху него светли отпечатъци, които ще повлияят благотворно на всички останали дни от годината.

С въображение и мисъл можете да подготвите бъдещето си от през днешния ден. Имате опция да изберете най-хубавата посока и да наградите Небето за добродетели и условия, които ще ви разрешават да се изявявате като създание на добротата, мира и светлината. Разбирането ви за тази безспорна истина са от решаващо значение за вашето бъдеще. Един същински Посветен търси божественото съвършенство и хармонията. Той знае, че ги има на всички места в природата и в човешкото тяло. Една добра мисъл, едно положително възприятие в никакъв случай не остават без следствие. Всичко оставя следи.

Свикнете да възприемате нещата от вашето всекидневие като една материя, върху която би трябвало да работите. Да преобразите всичко това, което би трябвало да извършите, това, което би трябвало да преживеете, съществата, с които ви е отредено да съжителствате или да срещате. Не се задоволявайте покорно да приемате всичко по този начин, както ви го сервират, да се примирявате с всичко, което ви сполетява. Не оставяйте пасивни. Мислете постоянно по какъв начин да добавите един детайл, който би могъл да раздвижи, да съживи, да одухотвори тази материя, тъй като същинският нравствен живот се състои в способността да се вложи в активността един тънък детайл, кадърен да придвижи тази активност в един величествен проект. 

„ Ами медитациите, молитвите, защо са? ” - ще попитате вие. Точно те ще ви послужат да уловите тези фини и чисти частици, които ще ви разрешат да придадете на вашите дейности нови измерения.

Снимка: omraam-words-of-light.org

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР