За първи път в София са установени пациенти, заразени едновременно

...
За първи път в София са установени пациенти, заразени едновременно
Коментари Харесай

Двойна зараза: Грип и COVID-19 в София

За първи път в София са открити пациенти, инфектирани по едно и също време с COVID-19 и сезонен грип. Това заяви проф. Радка Аргирова, клиничен вирусолог в " Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда ".

" На 11, 12 и 16 ноември във вирусологичната лаборатория на " Токуда " изолирах трима души с комбинирани инфекции - грип А и Коронавирус, както и грип B и Коронавирус. Tова стана с мултиплексен PCR тест, с който по едно и също време се дефинират грип А, грип В и Коронавирус. Отделно от различен човек пък изолирах единствено грип В, по този начин, че към този момент имаме и грип ", изясни проф. Аргирова, която беше част от някогашния Медицинския експертен съвет към държавното управление.

Така в страната към този момент циркулират и сезонните грипове, а методът на заразяване с тях е същият като с ковид - предават се по въздушно-капков път.

Все още е рано да се каже по какъв начин протича болестта в случаите, когато човек е инфектиран с грип и ковид.

Проф. Аргирова прецизира, че позитивните проби са от хора, отишли да се изследват по свое предпочитание. Те били в приемливо общо положение, написа Дневник.

Аргирова изяснява също по този начин, че не може да се предвижда дали ще има грипна вълна през тази година. Обикновено това се случва в края на януари и началото на февруари. Предвид ограниченията, наложени в битката с ковид, е допустимо случаите през този зимен сезон въпреки всичко да са по-малко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР