За първи път в историята кандидат от управляващата във Великобритания

...
За първи път в историята кандидат от управляващата във Великобритания
Коментари Харесай

Историческа победа за британските консерватори, брутално поражение за лейбъристите

За първи път в историята претендент от ръководещата във Англия печели избори за народен парламент в град Хартълпул. Това се потвърждава от крайните резултати от преброяването на гласовете на районните избори на 6 май, предава ТАСС, като цитира и " Мирър ".
Киър Стармър претърпя грубо проваляне на спомагателните избори в Хартълпул след мрачна нощ за.
Джил Мортимър от консерваторите печели близо 7000 гласа повече от опозиционния претендент на лейбъристите Пол Уилямс. Г-жа Мортимър обезпечи 15 529 гласа, побеждавайки претендента на лейбъристите Пол Уилямс, който получи 8 589 - при мощна изборна интензивност от 42,55%.
Този изборен регион в североизточната част на Англия е твърдо държан от от самото й основаване през 70-те години. Затова успеха на торите е посочена от английските коментатори като историческа. Това е извънредно неприятна вест за водача на лейбъристите Киър Стармър, който оглави главната опозиционна мощ едвам през април предходната година на фона на провалянето на партията на парламентарни избори година по-рано. В първата си ужасна електорална загуба, откогато пое ръководството от Джеръми Корбин преди година, Стармър докара партията си до липса тук-там на север, както и в североизточния град, който е цитадела на лейбъристите от шест десетилетия.
Новият народен представител от торите за Хартълпул, Джил Мортимър, е собственичка на земя, която живее в Тирск, на близо 30 благи от изборния регион, който е определена да съставлява.
 Ще поемат ли отговорност лейбъристите за тежкия провал на изборите във Англия? Ще поемат ли отговорност лейбъристите за тежкия провал на изборите във Англия?
Ръководството на Лейбъристката партия във Англия пое виновността за пагубната загуба на изборите в страната, предава BBC. Лей...
Кого избират британците
Мандатът в Хартълпул беше единственият, който бе избран на изборите в четвъртък. Това се наложи заради обстоятелството, че предходният народен представител от лейбъристите подаде оставка. Като цяло по време на изборите трябваше да бъдат определени 5 000 места в общинските, локалните и районните препоръки в Англия. Това е най-високият брой от 1973 година, когато беше изменена цялата система на локалните избори. Резултатите от вота ще дадат ясна визия за ситуацията на двете съществени политически сили.
Много постоянно опозиционна партия води на районните избори. По този метод британците се пробват да балансират политическата система, вливайки нова кръв в редиците на новобранеца на предходните парламентарни избори. Въпреки това извънредно сполучливата стратегия за имунизация против ковид може да даде властта в ръцете на консерваторите под управлението на премиера. Повече от 66% от възрастното население на страната към този момент са получили една ваксина, а над 30% са получили две.
Освен това, съгласно резултатите от вота ще бъде образуван съставът на законодателните органи на и Уелс и ще бъдат избрани имената на 39 полицейски комисари в Англия и Уелс.
Изборите ще дефинират ориста на кметовете на редица градове и управителните органи на столичните окръзи на редица графства. Така, наред с други, ще бъдат избрани кметовете на Лондон, Ливърпул, Бристол, Донкастър, Салфорд, Голям Манчестър. Най-голям интерес обичайно е ориентиран към столицата на страната, само че тук не се чакат изненади. Лейбърите Садик Хан, който стана първият мохамеданин, оглавил кметството на европейската столица през 2016 година, има огромни шансове за преизбиране.
 Шотландия вън от Англия и назад в Европейски Съюз? Шотландия вън от Англия и назад в Европейски Съюз?
В Шотландия, също както и в цялото Обединено кралство, секторът на услугите е най-важният. Ако обаче попитате шотландците на улицата за...
Шотландска конспирация
Една от най-големите интриги е дали Шотландската национална партия (SNP), встъпваща за самостоятелност от Англия, ще получи по-голямата част от мандатите в 129-местния районен парламент. Последните социологически изследвания не изключват сходен резултат.
Но даже и без уверено болшинство на SNP, броят на последователите на независимостта би трябвало да надвишава броя на поддръжниците на съюз с Лондон в районния парламент. Шотландските Зелени, които също се застъпват за районна автономност, би трябвало да засилят позициите си съгласно социологическите изследвания.
Кога да чакаме резултати
Поради рестриктивните мерки поради ковид, броенето ще отнеме повече време от нормално. Някои резултати ще станат известни денем, някои, да вземем за пример резултатите от кметските избори в Лондон, през уикенда. Така окончателните резултати от изборите за шотландски парламент, който се образува по смесена система, не се чакат по-рано от събота.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР