За първи път от повече от десетилетие премиерът на България

...
За първи път от повече от десетилетие премиерът на България
Коментари Харесай

Защо жената на Петков смени икономиката със сладкарството

За първи път от повече от десетилетие министър председателят на България не е ерген и има брачна половинка, с която са дружно от 22 години. Коя е Линда Маккензи-Петкова и за какво брачната половинка на Кирил Петков размени специалността си на икономист, с цел да се посвети на сладкарството?

Сгушена в сърцето на София, на една от емблематичните централни улици, дребната сладкарница е сбъднатата фантазия на брачната половинка на Кирил Петков - Линда. Тя е от Канада и е икономист по обучение. Нейната пристрастеност обаче е сладкарството и по-специално - безглутеновите торти, разказва bgonair.

" Цял живот работя с торти и сладки неща, майка ми и тя е огромен готвач. Разбрах, че не може да яде глутен преди 30 години и тя сама прави брашно и сладкиши, които може да яде. И оттова идва ползата към безглутеновите сладкиши ", споделя Линда.

Откакто брачният партньор ѝ е интензивно в политиката, тя остава настрана от светлините на прожекторите. Преди три години Линда споделя за първи път пред Bloomberg TV Bulgaria по какъв начин заниманието ѝ се е трансформирало в специалност. " Много ми е прелестно да върша торти за хора ", признава тя.

Самата Линда има проблем с глутена, а една от трите им дъщери е с диабет. Това е и главната причина премеирската брачна половинка да прави по-различни торти и здравословни сладкиши.

" Правим торти тъкмо пред витрината и е доста забавно за клиентите, тъй като виждат по какъв начин става тестото, като у дома е ", споделя половинката на Кирил Петков.

Много от рецептите са фамилни - от майка ѝ, баба ѝ, даже от прабабата на брачна половинка ѝ. Ползва най-вече български артикули.

Признава, че за сполучливия бизнес е значима и поддръжката от фамилията. " Мъжът ми оказва помощ доста, всяка събота и неделя съм там, той би трябвало да ме поддържа и той е доста добър човек ", сподели за брачна половинка си Линда Петкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР