За първи път от много години насам световните мегазвезди Лионел

...
За първи път от много години насам световните мегазвезди Лионел
Коментари Харесай

Ето го големия фаворит за Златната топка

За първи път от доста години насам международните мегазвезди Лионел Меси и Кристиано Роналдо не са измежду любимците за спечелването на Златната топка за 2022-а година, написа вестник " Екип " и насочва вниманието към Карим Бензема. Нападателят на Реал (Мадрид) е апетитен като кандидат номер 1 за премията, която към този момент няма да се връчва от списанието " Франс Футбол " в края на календарната година, а след приключването на спортно-състезателния сезон през юни.

13 сезона след идването си на Сантяго Бернабеу, към този момент на 34 години, Бензема като че ли се намира в най-хубавата си форма напоследък. За тези 13 сезона той е вкарал 320 гола в 600 мача за Реал, спечелил е 20 трофея. Но и освен сухата статистика, а и самото му държание на терена го трансформира в кандидат номер 1. По време на взаимния си интервал с Кристиано Роналдо при Лос Бланкос неговата роля като че ли беше подценявана, само че от 2018-а година насам е главният футболист в офанзивата.

Вестник " Екип " твърди, че за първи път Меси и Роналдо не са измежду кандидатите. Дълги години двамата бяха съществени обвинени, само че времето минава и други са героите. Португалецът не е спечелил нищо през сезона и не се обрисува, до момента в който Лео Меси е вкарал едвам 9 гола. И се концентрира, че Бензема ще спори за наградата дружно с Кевин де Бройне (Манчестър Сити), Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен), Мохамед Салах (Ливърпул) и Роберт Левандовски (Байерн Мюнхен).

В последното издание френският таран даже не откри място на подиума в Златната топка, събирайки 239 точки, изоставайки от Лионел Меси (613), Роберт Левандовски (580) и Жоржиньо (460). Любопитното е, че Бензема ще осребри наградата, в случай че най-сетне го получи. Защото в контракта му с Реал (Мадрид) има уговорка да получи сериозен бонус от клуба при победа в влиятелната класация.

Но какви са причините в интерес на Бензема? " Карим Бензема става все по-добър с всеки минал ден, като виното е. Всеки ден е повече водач, усеща се все по-голям за тима. Това е, което го прави по-различен непрекъснато ", споделя Карло Анчелоти усещанията си от работата с френския нападател.

Самият футболист е подлаган доста пъти на непрекъснати рецензии, които по-късно се сменят бързо-бързо с хвалебствия. Той приема тези крайности в оценките за него с усмивка и изяснява това с липса на схващане на играта му.

" Много не схващат какво върша на терена. Аз играя поради хората, които знаят повече от останалите какво нещо е футболът. Само те действително могат да ме правят оценка ", изяснява френският нападател.

От позиция на статистиката той няма от какво да се оплаква, само че въпреки всичко има и още благоприятни условия да украси сезона си. През януари Реал (Мадрид) победи Атлетик (Билбао) с 2:0 с два негови гола и завоюва Суперкупата на Испания. В шампионата на Ла Лига е въпрос на дни да вдигне шампионския трофей и това може да стане още този уикенд.

В Шампионската лига обикновено е най-трудно, въпреки след 3:4 като посетител на Манчестър Сити в първия полуфинал оптимизъм да не липсва. Неговата Паненка за третото попадение на Реал впечатли целия свят, само че също толкоз значимо е, че е голмайстор на шампионата с 14 попадения. Общо през сезона е забил 41 топки в мрежите на съперниците. Също по този начин завоюва и Лигата на Нациите с националния тим на Франция, а в класацията за Златната обувка в Европа е трети след Роберт Левандовски и италианеца Чиро Имобиле. Но вкара ли още 4 гола, ще задмине Раул Гонсалес на върха във безконечната класация, който има 323 попадения.

И най-после в поддръжка на Бензема се изрича не какъв да е, а самият Луис Назарио да Лима-Роналдо. " Бензема? Той заслужава Златната топка и го споделям от години. Хората ме подлагат на критика за това мое мнение, само че той заслужава премията, тъй като е популярен нападател. Мисля, че имам някакво разбиране от играта на нападателите, споделя в с усмивка Роналдо.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР