КНСБ с искания за приоритетни политики към следващото правителство. Те

...
КНСБ с искания за приоритетни политики към следващото правителство. Те
Коментари Харесай

КНСБ предлага по-високи вноски за пенсия и нова формула за минималната заплата

КНСБ с претенции за предпочитани политики към идващото държавно управление. Те са ориентирани към икономическата и подоходната политика, обществената сигурност, зеления и цифров преход и пазара на труда.

 

От синдиката оферират промени в данъчната политика - възобновяване на Данък добавена стойност ставката за всички браншове на 20%, увеличение на корпоративния налог на 15%, както и на налог " Общ приход ", само че с въвеждането на необлагаем най-малко.

 

КНСБ упорства за растеж в оптималния застрахователен приход с 14% и през идната година да бъде 4275 лева Да продължи да се употребява така наречен " швейцарското предписание " при установяване на пенсиите и през идната година да нарасне с 8,7%.

 

Минималното обезщетение за безработица да нарасне от 18 на 21 лева Синдикатите желаят и стъпаловидно нарастване на вноските за фонд " Пенсии " и втория дирек на пенсионната система с 1% през една година. Целта е в идващите 20 години вноските в двата фонда да се усилят да доближат 10%.

 

Ускорени стъпки за присъединение на страната към еврозоната, Организацията за икономическо съдействие и развиване и сухопътния Шенген желаят от КНСБ.

 

" Чрез тези благоприятни условия, които ще ни се дадат там Брутният вътрешен продукт на популацията да стигне най-малко 67% от средноевропейските нива ", изясни президентът на КНСБ Пламен Димитров.

 

Очакват от служебното държавно управление и потребление на публична методология за пресмятане на " Заплата за прехрана " по методологията на МОТ, която мери разноските за храна, обучение, опазване на здравето и за жилище.

 

" Всички в това число и нашите синдикални организации се включиха в МРЗ и СРЗ и викат - би трябвало да сме от горната страна - това е пагубно. Това ще ни погуби. Няма метод да издържи нито бюджета нито пазара на труда ", изясни Пламен Димитров.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР