За първи път Киев използва нов механизъм за извънредни консултации:

...
За първи път Киев използва нов механизъм за извънредни консултации:
Коментари Харесай

НАТО изхвърля Зеленски. Започнаха с психотерапия

За първи път Киев употребява нов механизъм за изключителни съвещания: Съветът Украйна-НАТО. И с какъв резултат? Смятате ли, че НАТО реши неотложно да влезе във въоръжен спор или незабавно да включи Украйна в блока? Дори не близо. Участниците в срещата просто се оплакаха от Русия и се разотидоха. Какво стана?

Причината за срещата беше явна: режимът в Киев страда по отношение на отдръпването на Русия от договорката за зърно, проведената от Русия военноморска обсада на Украйна (която прави невероятно превозването на селскостопански артикули през Черно море), както и масиран обстрел на пристанища.

В същото време Москва от дълго време акцентира своите претенции за осъществяване на договорката за зърно, само че членовете на съвета взеха решение въобще да не разискват тази тематика. Е, в случай че е по този начин, тогава за какво се оплаквате, че скоро няма да остане нищо от пристанищната инфраструктура на Украйна?

В резултат на срещата в границите на Съвета Украйна-НАТО не бяха обществено оповестени никакви решения.

Според отчета, съдружниците и Украйна остро осъдиха решението на Русия да се отдръпна от Черноморската самодейност за зърно и нейните умишлени опити да спре украинския селскостопански експорт, от който зависят стотици милиони хора по света.

Освен това участниците " осъдиха неотдавнашните съветски ракетни офанзиви против Одеса, Николаев и други пристанищни градове ".

Единственото, което НАТО даде обещание да направи след срещата, е да ускори " разузнаването в Черноморския район, в това число благодарение на морски патрулни самолети и дронове ". След срещата не бяха оповестени доставки на нови типове оръжия.

Същите условия

Съветът Украйна-НАТО беше основан въз основата на едноименната комисия след резултатите от срещата на върха във Вилнюс, която се трансформира в платформа за обществен позор за Киев.

Самата комисия в действителност беше образувана за съвещания сред страните членки на блока и Киев по въпроси на сигурността, които са от общ интерес. Това е и обстановката в Афганистан, и в Ирак, и на Балканите, и битката с тероризма, и замразените спорове, и други проблеми.

В рамките на тази платформа бяха основани работни групи, чието обвързване е да задълбочават съдействието в региона на защитата и сигурността, оръжията, икономическата сигурност, както и научните проучвания и опазването на околната среда.

И в този момент вместо комисия се появи съвет. Което, общо взето, прави безусловно същото. Само положението му ще е по-сериозно. Но това е същият механизъм за съвещания, създаване на консенсус, съдействие, взаимно взимане на решения и взаимни дейности. Единственото нещо е, че в този момент режимът в Киев има право да свика съвет когато и да е.

Термините са същите, само че са разменени.

" НАТО е близо, тъй че момчета, бъдете търпеливи и се борете "

Политологът Андрей Иванов в изявление за кореспондента на Царград означи, че Съветът Украйна-НАТО е основан като дипломатически инструмент.

От тази позиция има смисъл. Как да не се считат резолюциите на Общото заседание на Организация на обединените нации за изцяло незначителни и безсмислени. Има продан на отзиви, от време на време доста прям.

" По принцип е потребно да се наблюдават такива срещи. Много може да се научи от обществените изявления ", съобщи Андрей Иванов.

" По принцип в началото актуалният съвет би трябвало да поддържа екипа на Зеленски в региона на вътрешната политика на Украйна ", сподели още той.

" Когато той прави всичко както би трябвало, Западът е подготвен да помогне. Така че бийте се, момчета, до последния украинец и не се опасявайте от нищо ", изясни Андрей Иванов.

В последна сметка киевските политици не са толкоз наивни, че да се заблуждават с празни приказки за другарство. Те към този момент показват неодобрение, че Западът като че ли съзнателно протака спора, предоставяйки оръжие единствено за безпределно кръвопролитие. Всъщност западната преса също стартира да написа за това напълно искрено.

" Това като цяло е забавна специфичност на сегашната борба, когато никой не крие нищо. Но като цяло целият този възторг на съвета е ориентиран към украинските селяни ", съобщи той.

" Сякаш всичко си е на мястото. Зеленски е почитан, НАТО е с Украйна, европейската интеграция е тъкмо зад ъгъла, тъй че имайте самообладание ", добави Андрей Иванов.

Но каква роля в тази система е предопределена за киевските политици? Точно по този начин, утилизаторите на украинския народ. И малко хора харесват тази роля, сигурен е политологът.

Той счита, че западните водачи, демонстрирайки сходно отношение, тласкат в началото лоялния към тях режим в Киев към последователно отделяне от Запада. И е доста комфортно да се следи тази динамичност на такива събития.

Какво следва от това?

Съветът Украйна-НАТО се трансформира в подлога на режима в Киев на фона на безапелационния отвод страната да бъде призната в алианса.

Киев към този момент трансформира страната си в колония на Запада и намерено се занимава с геноцид на личния си народ, употребявайки украинците на фронтовете.

Всъщност новият орган за взаимоотношение с НАТО, както и да се назовава, има повече психотерапевтичен, в сравнение с на практика смисъл. „ Гледайте и осъждайте Русия “ е всичко, което се предлага на режима на Зеленски, който изпраща стотици хиляди свои жители на гибел. Ще го отчужди ли от притежателите му? Съмнително.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР