За отстранения кмет на район Младост - Десислава Иванчева, независимо

...
За отстранения кмет на район Младост - Десислава Иванчева, независимо
Коментари Харесай

Защо оковаха Десислава Иванчева

За отстранения кмет на регион Младост - Десислава Иванчева, без значение дали е на митинг, в кметство, в правосъдна зала, килия или болнична стая, сигурно може да се каже едно: тя е това, което е имал поради народът ни с думите " шило в торба не стои ". 
 Организират митинг в отбрана на Десислава Иванчева пред Министерския съвет  След Иванчева: Променят разпоредбите за окови на краката  Върнаха Иванчева в ареста, изведоха я от болничното заведение скритом с белезници
Едва ли някой може да преброи хората, които Иванчева съумя да изненада и разгневи с дейностите си, до момента в който беше кмет. 

Откакто е задържана за рушвет обаче методите й за другарство, включително и стилът й на изложение, безусловно шашнаха куп магистрати в няколко правосъдни състава, гледали мярката й за неотклонение и отстраняването й от служба. И не дребна част от обществото посредством репортажите от правосъдната зала.

На едно от съвещанията на съда Иванчева бе санкционирана с 200 лв. за нарушение на реда - откакто огласи залата с крясъци Това е прелом в локалната власт. И не спря да приказва високо макар обезверените опити на съдийката да я прекъсне. 

Може и да е наследствено - майката на Иванчева, която участва на всички съвещания, един път насочи от първия ред в залата алегоричен ритник към гърба на един от прокурорите, недоволна от обвиняванията му към щерка й.  

Ако допускаме, че аз съм кмет, значи моята заповед е законна. А в случай че не съм, а Румен Русев е кмет, значи аз съм една безвредна игла. Ако господин Русев е кмет аз ще съм принцесата, която сега няма никакви функционалности. Ще си дрънча нелепости, ще си отивам на коафьор, ще си отивам на маникюр – и по този начин ще ми е по-лесно, обясняваше Иванчева на шашнатите съдии в различен миг от делата против нея. 

Без особени терзания Иванчева оповести пред цялостна правосъдна зала, че не може да носи сутиен в килията. Когато пък изиска да излезе от ареста, с цел да си довърши процедури ин витро, изясни на всички детайлности за женските детеродни органи и връзката им с възрастта.

Съдебните охранители се въртяха обезпокоеното при споменаването на матката и така нататък на Иванчева, най-пострадал обаче на  финала се оказа прокурорът - вие сте палач на моето неродено дете, съобщи му тя. 

Междувременно и някогашната кметица на Младост, и обвинената зам.кметица на региона Биляна Петрова, нападнаха прокуратурата, че подменя доказателства, съдът, че не е справедлив, а защитата - че изискванията в ареста са отвратителни, че отношението към тях е неприятно и т.н. 

Дебел жандарм ни сподели " Тука не е лунапарк ", обясниха Иванчева и Петрова в правосъдна зала, до момента в който недоволстваха, че третата жена в килията с тях е с 4 пъти наднормено тегло. 

Всички тези обиди евентуално ненапълно изясняват за какво против Иванчева беше приложена една рядко употребена разпоредба, която разреши тя да бъде конвоирана до болничното заведение по ендокринология с белезници на ръцете, прикрепени към кожен колан, и вериги на краката.

Тъпо - стараейки се да си върнат на Иванчева, поради държанието й в правосъдната зала и множеството недоволства в ареста, виновните се вторачиха да съблюдават буквата на всеки документ, действителен в страната ни по тематиката задържан. Впрегнаха се да се надпреварват с Иванчева на правилото " ти по този начин, но и ние по този начин ", което надали е най-смисленото деяние от страна на правосъдните институции. Ако несъмнено, им пука дали имат престиж в обществото. 

Както се видя след изписването на Иванчева от болничното заведение - разпоредбите за арестанти ще се трансформират. 

Дали Десислава Иванчева е отговорна за това, в което я упрекват, ще взема решение съдът наесен, когато се чака да започва делото против нея, Петрова и третия обвинен Петко Дюлгеров.

Редно би било тримата да бъдат пуснати - след към този момент съвсем 4 месеца арест, тъй като няма по какъв начин да повлияят на едно завършило следствие, каквото беше основанието за задържането им зад решетки до момента.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР