За ново поскъпване на горивата предупреждават от Асоциацията на търговците,

...
За ново поскъпване на горивата предупреждават от Асоциацията на търговците,
Коментари Харесай

След празниците горивата поскъпват рекордно

За ново повишаване на горивата предизвестяват от Асоциацията на търговците, производителите и вносителите. Колко ще ни коства великденското пътешестване?

Прогнозите за цени от 4 лв. на литър по колонките няма да се осъществен, само че въпреки всичко се планува нарастване и през тази седмица, въпреки и минимално с по 2 до 3 стотинки на литър за всички горива, разяснява бТВ.

Ако създадем параленост с цените предишния Великден ще забележим, че разноските ни за гориво са скочили осезаемо - най-вече се е оскъпил дизелът - покачването е с съвсем 1 лев на литър.

Търговци, производители и вносители споделят обаче, че огромното нарастване се чака точно след празниците.

Димитър е шеф на дребна верига бензиностанции в Бургас. Поддържа по-ниски цени, с цел да е конкурентен.

" Продаваме на доста дребен марж, както виждате сме към 10-12 стотинки под останалите бензиностанции в града ", сподели Димитър Чичинов.

Но даже на неговите обекти цената мина психическата граница от 3 лв. за литър.

" Една естествена кола, към 50 литра, дизелова кола би трябвало да подготви към 150 лв. на тези цени “, добави Димитър Чичинов.

А това ще се отрази на великденския бюджет.

Мартин Иванов въпреки всичко и тази година ще пътува по Великден. Казва, че с разноските за трапезата и пътя ударът по джоба ще е огромен.

„ Казват 10 %, само че инфлацията е над 15 % действително, нещата не са такива, каквито ги споделят по малкия екран и статистики, а какъв брой ти костват по джоба, ето вижте 120 лв. заредих сега, 121 лева, приблизително зареждах 76 “, изясни Мартин Иванов.

От Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива предвиждат следващо повишаване на цените.

„ В момента има едно нарастване от над 10 ст. на едро в границите на една седмица, което не е отразено на колонките, само че да се надяваме, че ще го задържим до края на седмицата, само че по-късно ще се подвигат лека бавно “, сподели Димитър Хаджидимитров.

А дребните бензиностанции регистрират фрапантен спад на клиенти. Експертите разясняват, че с цел да се стабилизира цената на петрола, би трябвало да се постави завършек на войната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР