За нови условия или дата за преговори само със Северна

...
За нови условия или дата за преговори само със Северна
Коментари Харесай

Ще има ли нови условия или дата за преговори само със Северна Македония, но не и с Албания?

За нови условия или дата за договаряния единствено със Северна Македония, само че не и с Албания, пита в. " Вечер ", представен от Българска телеграфна агенция.

Макар че е планувано решението за договаряния с двете страни да се вземе на 15 октомври в Люксембург, не е изключено на срещата на президентите и министър председателите на страните членки немският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон да се опитат да реализират компромис.

Вестникът цитира организация Ройтерс, съгласно която са вероятни две решения - да се слагат спомагателни условия за започване на договаряния, или да се отделят Северна Македония и Албания и да се дефинира дата единствено за първата от тях.

В Македония може да се живее по-добре, показва в. " Слободен щемпел ". Това твърди министър председателят Зоран Заев, който написа във Facebook, че развиването на страната ще бъде по-бързо единствено в случай че младежите са ангажирани в нея.

" Северна Македония се трансформира към по-добро - тук може да се живее добре ", написа Заев в обществената мрежа.

Половината от жителите на Северна Македония считат, че казусът Рекет, който се отнася за изнудване на обвинени от Специалната прокуратура, не е причина за предварителни избори, написа в. " Независен весник ". Това демонстрира анкета на Института за политически изследвания в Скопие.

Според резултатите 44,7 % от жителите считат, че не би трябвало да се провеждат избори поради Рекет, 36,3 мислят, че са нужни нови избори, а останалите не са дали избран отговор. 38 % считат, че избрани хора в Специалната прокуратура са корумпирани, 37,9 - че прокуратурата е напълно корумпирана, а 9,5 мислят, че Специалната прокуратура работи професионално. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР