За неописуемо зверство в бургаския кв. Сарафово съобщава Флагман, позовавайки

...
За неописуемо зверство в бургаския кв. Сарафово съобщава Флагман, позовавайки
Коментари Харесай

Жестока бургазлийка обрече кучето си на адски мъки, заключи го на терасата и...

За неописуемо безчовечие в бургаския кв. " Сарафово " оповестява " Флагман ", базирайки се на свои източници. Кокер шпаньол е бил затворен от стопанката си - млада бургазлийка, на тераса на третия етаж в кооперация на ул. „ Морски изгрев “ №1.

Там домашният любим е стоял изцяло беззащитен и молещ се за избавление в продължение на повече от 20 дни.

Горкото животинче безусловно се е пържило под изпепеляващите лъчи на августското слънце без да има достъп до храна и вода. За похлупак сега бургазлийката се опитвала да упрекна бургаската полиция, че „ са й откраднали кучето “, което тя сама подложила на душевен и физически гнет.



Граждани са подали сигнал на тел. 112 през вчерашния ден следобед, защото чак тогава са разбрали, че кучето не е прибирано с дни в дома. Тo се е опитвало по всякакъв начин да откри сянка и се е крило по перваза на прозореца, където следобяд се появявала малко сянка.

На място идват чиновници на Пето РУП-Бургас и пожарникари, които установили, че фактически на терасата е затворен кокер шпаньол. Животното явно е на косъм от гибелта след близо месец тормоз - изглеждало в ужасяващ тип - отслабнало и едвам дишащо. При опит да се свържат със стопанката, се оказало, че апартаментът е заключен, а в него няма никого. Последвала незабавна акция, при която изоставеният домакински любим е бил свален от терасата със стълба.



„ Полицаите действаха извънредно бързо, самоуверено и съответно. Пристигнаха на място безусловно 15 минути след сигнала и незабавно се убедиха в сериозността на протичащото се. В рамките на минути кученцето към този момент беше в сигурност, само че изглеждаше извънредно уплашено, недохранено и на границата сред живота и гибелта. Сега е моментът да погледнем оня " белия и бляскав " свят на запад. Постоянно гледаме клипчета по какъв начин чиновници на реда избавят животни в неволя и изключително от неприятни стопани, които не се грижат за тях. Е, в този момент можем да се почувстваме горди от обстоятелството, че това към този момент се случва и в България. Едно огромно " Благодаря! " за тези смели момчета, които реагираха незабавно! “, разясниха очевидци на акцията. Те изричат откровената си признателност към полиция и пожарна за незабавната и решителна интервенция.



В следствие стопанката на изтормозения кокер се е появила. Тя не е показала какъвто и да е документ за домашния любим, само че пък за сметка на това имала искания към служителите на реда. Тя ги обвинила, че „ са й откраднали кучето “ и поискала „ неотложно “ то да й бъде върнато.



Четириногото сега е настанено в подслон към благотворителната организация за протекция на животни Animal Hope. Там експерти ветеринари го стабилизират и макар преживения стрес и ограничения, положението му се усъвършенства с всяка минала минута.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР