За нечуван скандал в дружеството за колективно управление на авторски

...
За нечуван скандал в дружеството за колективно управление на авторски
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Скандал в Профон, директорката изтегли 1,2 млн. на музикантите и ги прибра в сейфа си

За невиждан скандал в сдружението за групово ръководство на авторски права " Профон " сигнализираха представители на музикалната колегия. Изпълнителният шеф София Щерева е заформила драма, сходна на далаверата с автомагистрала " Хемус " и е изтеглила " на каса " 1,2 милиона лв. от хонорарите на артисти и композитори, след което ги е прибрала в персонален сейф.

Схемата лъснала при започване на седмицата, когато при рутинна инспекция се оказало, че половин милион от средствата са отпътували в персонална сметка на директорката, а останалите 700 бона непосредствено са заключени в депозитни касети, отново на името на Щерева.

Уличената шефка дала относително смисленото пояснение, че е подхванала фрапантния ход, защото от есента в банковия ни бранш към този момент има негативни лихви по депозитите и по този начин музикантите де факто губели пари. Въпреки това е тихомълком отстранена от служба, до момента в който тече вътрешно следствие. Поводът - всяка транзакция над 40 000 лв. би трябвало да бъде оторизирана от общото заседание, или най-малко от юридическия отдел и отдел " Разпределение " на " Профон ".



Г-жо Армутлиева, къде са 10-те милиона от КТБ?

Предстои номинация на нов изпълнителен шеф на компанията, откакто Щерева се задържа на поста 6 години и половина. Преди това тя работеше като продуцент във банкрутиралата " ТВ 7 ".

И още една връзка с позабравения към този момент дезертьор от правораздаването Цветан Василев, който също дръпна някой милион на каса, преди да забегне в Сърбия след банкрута на КТБ - в банката му потънаха 10 млн. лева на „ Профон” и „ Мюзикаутор”. Въпросните пари са насъбрани в двете сдружения от 2000 година, а шефката на " Вирджиния рекърдс " Саня Армутлиева продължава да мълчи какво се е случило с тях.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР