Илия Дафов вече официално не е шеф на новините и

...
Илия Дафов вече официално не е шеф на новините и
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Шефът на новините на Нова изведен с охрана от телевизията

Илия Дафов към този момент публично не е началник на новините и настоящите излъчвания в " Нова Броудкастинг груп ",. Днес, четвъртък, това е било обявено на целия екип на малкия екран на заседание в нюзрума на медията.

То се е провело малко след края на утринния блок " Здравей, България " и е водено от тримата останали началници на медиата - заместник-председателя на съвета на шефовете Вяра Анкова, програмния шеф Тара Нури и Светлана Василева. Каква е повода за изненадващото му отсраняване, по този начин и не е било обяснено на екипа. Засега е ясно единствено, че Дафов няма да остане в Нова тв на каквато и да било позиция, което бе ясно още през вчерашния ден. Той самият не дава отговор на телефона още от през вчерашния ден по обяд.

Негови близки издават, че е изпаднал в потрес и се е разплакал. Чувствителният шеф на новините работи в структурата на Нова телевизия от 16 години и отношението към него не е еднопосочно. Мнозина от сътрудниците му са на мнение, че въобще не е имал компетенцията да заема такава виновна позиция. Дафов минаваше за изключително непосредствен до ГЕРБ и самичък парадираше с близостта до водача на партията Бойко Борисов.

Според източник на Lupa.bg, Илия Дафов е бил прочут, че би трябвало да си тръгне от Вяра Анкова и Тара Нури, които са провели среща с него в кабинета му в сряда по обяд. Срещата траяла към 30 минути, след което била извикана защита и Дафов е бил изведен под кордон до изхода на постройката, в която се обитава малкия екран. Било му е казано, че решението е взето персонално от притежателите на медиата - " Юнайтед Груп " след деликатен мониторинг на осведомителните и публицистичните излъчвания в последните месеци. Те са решили да освободят и изпълнителния шеф Стефана Здравкова.

На мястото на Здравкова незабавно встъпи в служба Дирк Геркенс - индивидът, който й съобщи високия пост на 13 май 2022 година Той самият беше на върха на " Нова Броудкастинг груп " от януари 2021 година Геркенс още от през вчерашния ден е в кабинета си и управлява оперативно медиата, научи още Lupa.bg.

Все още не е ясно кой ще замести Илия Дафов като шеф на значимия отдел " Новини и настоящи излъчвания ". На този стадий функционалностите са поети от заместничката му Красимира Кръстева и от изпълнителния продуцент на новините Методи Владимиров, който от време на време води обедните излъчвания, само че най-вероятно скоро ще бъде разгласен нов шеф.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР