Бившият футболист Благой Георгиев е сред най-обсъжданите родни знаменитости. Той

...
Бившият футболист Благой Георгиев е сред най-обсъжданите родни знаменитости. Той
Коментари Харесай

Защо Благой Георгиев мрази Слави Трифонов?

Бившият футболист Благой Георгиев е измежду най-обсъжданите родни звезди. Той участва в медиите най-вече с персоналния си живот, бързата промяна на дами и четирите си деца, които са от 3 дами. Благо има непогрешим усет за нежния пол и в леглото му участват единствено хубавици и плеймейтки. Последната му връзка е с 21 години по-младата Ивана Главчева, дъщеря на Ванко 1. Заради нея се реалокира да живее в Пловдив и е благополучен от избора си.

Първият спорт, с който Благой Георгиев се хваща като дете, в действителност не е футболът, а леката атлетика. Той тренира на пистата с концепцията да се научи да тича вярно. В последна сметка обаче случката му с Царицата на спортовете завършва единствено след няколко месеца. Тогава хлапето решило, че му е по-важна играта с топката. Първите му стъпки във футбола са на 8 година в детския тим на „ Славия ”, където по това време играят с три години по-големи батковци. Самият Блажко пък си признава с ръка на сърцето, че и до ден сегашен не се е научил на вярно тичане. Този недостатък обаче по този начин и не се отразява съдбовно на другояче сполучливата му футболна кариера.

Още на 17 година Благой Георгиев става част от мъжкия тим на „ Славия ”. Тогавашният треньор на ЦСКА Стойчо Младенов се пробва да отмъкне голобрадия младеж на „ Българска войска ”. Босът на „ Славия ” Венци Стефанов обаче тропнал по масата, че няма да го пусне ей по този начин, и му предложил да остане в тима с професионален контракт. Вече пълновръстен, Благо удря параф против 10 000 лв. на месец, много пари по това време.

С първата си заплата младият навирен футболист си купил кола „ Опел Вектра ”, за която се бръкнал с 4 бона. Останалите 6 дал на родителите си. Тъкмо взима брошура и още при първото си каране на един хълм в Банкя се блъснал в дърво, с цел да избегне преден конфликт с пийнал на мотика водач.

После решил да скрие за сакатлъка от татко си, с цел да не яде пердах. Благо скрито дава вектрата на механик, който му заречен да я ремонтира за два дни. Работата обаче се проточила и проектът му да избегне пердаха пропаднал. След десетина дни Благо не можел да крие повече колата и най-после си признал за случая. И отново изял багра от баща си.

Благо в никакъв случай не се разделя с кръста, който му е подарил патриарх Максим малко преди да почине. Бившият футболист го носи непрекъснато на врата си и за него има огромна сантиментална стойност. Признава, че Максим е един от най-важните хора, които е срещал в живота си.

Джизъса е безапелационен, че е правил десетки неточности, имал е куп неразумни действия, само че се е учил от станалото и е траял напред. Това станало с помощта и на починалия патриарх, с който Георгиев бил непосредствен.

Благой въобще не обича прякора си Джизъса. За него това послание е равнозначно на осквернение. Прозвището е измислено от Слави Трифонов в „ Шоуто на Слави ”, а не от Димитър Рачков, каквито клюки имаше. Слави го е кръстил Джизъса поради дълбоката му набожност.

„ Този прякор ме наскърбява, това е осквернение. Исус Христос е един “, съобщи преди време Благо.



Най-татуираният ни футболист е изгубил броя на рисунките по тялото си и не може да отговори какъв брой са. „ Отдавна не си броя татуировките. Като бях млад, желаех да изрисуват тялото ми. Ако тогава разсъждавах по метода, по който мисля в този момент, нямаше да си направя нито една татуировка. Макар че не мога да кажа, че скърбя за стореното. Така съм желал, по този начин съм направил. Татусите ми са религиозни, тъй като за други неща по тялото си не съм желал да се рисува. Всичко щеше да ми омръзна. Вечен е единствено Христос ” – признава набожникът.

Първата жена, на която Благой е паднал на колене, е гимнастичката Христина Витанова. Мачото е първият мъж на хубавицата, която го подари с две деца – Йоана и Давид, само че по този начин и не съумя да го води пред олтара. Второто предложение за брак е към рускинята Есмер Омерова.

Събитието се случи на частно летище в Дубай, където двамата бяха на отмора. Благой беше написал с големи британски букви „ Есмер, омъжи се за мен ”. Бракът им изкара 2 години. Третото предложение беше към Златка Райкова и се състоя на Коледа през 2018 година Двамата по този начин и не се ожениха и се разделиха преди 2 години. Последното рухване на колене беше пред Полина Спасова. Георгиев предложи брак на обичаната си единствено месец след началото на връзката им. Двамата се ожениха и разведоха в границите на година.

Малцина знаят, че Благой има по-малък брат, който се споделя Северин. Мъжът не е станал футболист, само че е разпален почитател на ЦСКА. Като дете е бил 5 дни в кома след удар на главата. Лекарите са подготвяли фамилията за най-лошото, само че майката не стопира да се моли и да се надява на знамение. Тогава Благой вижда по какъв начин се моли родителката му, брат му излиза от комата и се възвръща изцяло и тогава стартира да има вяра в Бог и се обръща към вярата. Северин не желае да е прочут и страни от светлините на прожекторите.

Изгражда параклис в двора на къщата си в „ Суходол ” и втори в „ Горна баня ”, който е осветлен през декември 2009 година Първият е отдаден на св. Николай Чудотворец, а другият – на свети Георги. Благой твърди, че има мощехранителница с част от мощите на св. Николай Чудотворец.

„ Получих ги в Москва. Попаднах в един църковен магазин. Търсих кандила за църквите си в България. Избрах и към този момент се готвех да си вървя. Но тогава ме спря духовник, който също бе в магазина. Приличаше на индиец. Приближиха се и негови помощници и той ми сподели, че желае да ми даде нещо. Излязохме и видях, че с него има и други свещеници. Внушителна делегация. Каза нещо на помощниците си и те извадиха куфар от един автомобил. Той го отвори и сипа дребна част от наличието в мощехранителница. Даде ми го. Попитах го: „ Защо на мен? Даже не сме разговаряли ”. Той ми отговори, че това са мощите на св. Николай Чудотворец и той е почувствал, че би трябвало да ми даде част от тях. Каза ми, че постоянно би трябвало да я нося и всичко ще бъде наред. Това вероятно бе знамение ” – споделя футболистът.

Мократа фантазия на доста манекенки откровено съжалява, че е завършил рано с футболната си кариера. Спортистът счита, че е можел да играе още 4-5 години. „ Бях в супер форма – нито пия, нито пуша и умерено можех да играя още, само че всичко към този момент е минало. Няма смисъл да се дразня и да се малтретирам за пропуснатите благоприятни условия. Така се е случило, толкоз ми е бил акълът. Гледам напред ” – показа футболистът след спечелването на „ Сървайвър ”.

Благой Георгиев има една от най-ослепителните усмивки у нас, само че поставя неимоверни грижи за нея. Той си мие зъбите най-малко по 5 пъти дневно – с изключение на заран и вечер, наложително след всяко хранене. Затова постоянно има на разположение козметична чантичка с паста и четка за зъби.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР