За нас в този казус важното е да защитим правата

...
За нас в този казус важното е да защитим правата
Коментари Харесай

Нинова: Правителството от самото начало е в сделката с ЧЕЗ

За нас в този проблем значимото е да защитим правата на три милиона българи и националната сигурност. Смятаме, че в тази договорка от началото до край стои държавното управление на Бойко Борисов. Г-н Борисов е излъгал българския народ. Той твърдеше, че държавното управление няма нищо общо, нищо не знае, и преди малко научава. Но преди малко спецслужбите и ДАНС осведомиха българския парламент, че те имат цялостната информация за продажбата на ЧЕЗ от 2010 година насам и няколко пъти информацията е предадена на Министерски съвет. Въпросът ми е по кое време бяха предадени резултатите от тези инспекции. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на взаимното съвещание на на Комисията по енергетика и Комисията за надзор над службите за сигурност.

Нинова попита шефовете на служби по кое време са уведомили премиера Бойко Борисов за договорката с ЧЕЗ откакто чу ревюто на шефовете на спецзвената. Тя нападна и шефа на Банката за развиване Стоян Мавродиев, който също беше изслушан.

"Г-н Мавродиев, суперинтелигентен човек като вас е неприемливо да приказва глупости пред българския парламент. Вие чели ли сте закона за ББР? Вие не сте тук на благосклонност, както казахте, а по обвързване, защото банката преценява активността си с политиката на държавното управление на Република България. Вие сте единствената държавна банка, която извършва политиката на държавното управление. Ако твърдите, че нямате никакво отношение към договорката, като държавна банка, значи чешката компания ЧЕЗ, посредством своя представител, лъже, тъй като ЧЕЗ споделят, че разполагат с писмо от ББР, с което показва подготвеност за рефинансиране на договорката. Съветвам ви горещо, господин Мавродиев, да идете в секретната секция, където има един-единствен хвърчащ лист от премиера Борисов, и да видите какво написа там за ББР. Ще допускам на Борисов, че банката е ангажирана, а не на вас ", сподели Нинова.

Според нея изводът е, че държавното управление е знаело, а службите са уведомили в точния момент какво се случва за продажбата на ЧЕЗ.

"Сега Гинка Върбакова би трябвало да реши да се поддаде ли на "шантажа " и да одобри офертата на господин Борисов ", сподели още Корнелия Нинова.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР