За нас е най-важно днешният ден да завърши с избор

...
За нас е най-важно днешният ден да завърши с избор
Коментари Харесай

Вицето на Радев бясна: Обещанията на депутатите се изпариха! Служебният кабинет е готов да остане

За нас е най-важно днешният ден да приключи с избор на ръководител на Народното събрание, с цел да се спазят и текстовете на главния закон, само че и тъй като фигурата на ръководителя на Народно събрание е извънредно значима. Това е фигура, престиж за цялата институция в една парламентарна република.И най-важното е, че по този метод ще деблокираме страната и ще можем да заработим обикновено като институции. Така вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява във Велико Търново продължаващите опити за избор на първия измежду депутатите, предава 24 часа.

Тя даде висока оценка за работата на служебния кабинет и уточни, че той ще остане колкото е належащо. „ Те обявиха своята подготвеност не един, а няколко разновидността за бюджет да предложат на народните представители, с цел да бъде разисквано по какъв начин да бъдат предпазени оптимално ползите на българските жители, единствено че няма пред кого да го създадат “, сподели Йотова. Допълни, че кабинетът на Гълъб Донев е подготвен и със законите по Плана за възобновяване, нещо, което се чака от българския бизнес и от цялото общество.

„ Така че доста разгадавам през днешния ден да имаме име и да имаме титуляр. Моята вяра е тази фигура да бъде определена и с едно устойчиво болшинство, което в допълнение ще способства за престижа на Народно събрание. Странно е, че слушам апели да се избере надали не длъжностен ръководител на Народно събрание и, почтено казано, моят политически опит не ми доближава да схвана какво значи неполитическа фигура в най-политическия орган “, разяснява вицепрезидентът. Вчера с Радев следили протичащото се в Народното събрание с огромна паника и угриженост. „ Чухме доста речи, доста думи, доста обещания, само че с дейностите по-късно като че ли думите се изпариха “ сподели Илияна Йотова.

„ Дано да преодолеем днешната рецесия. Да забележим какви ще бъдат опитите за сформиране на парвителство. Те /служебният кабинет б.а./ ще си правят работата съзнателно по този начин, както го правеха и до в този момент. Оттам нататък ще следваме конституцията и законите.
Дано да има и устойчиво държавно управление. Не е добре в изискванията, в които живеем, когато не знаем какво тъкмо чакаме тази зима, да се работи без национално посланичество и без закони. Може да се наложи да се вземат незабавни решения.Трябва да има парламент и устойчиво болшинство “, приключи Илияна Йотова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР