За мнозина почивките на плажа следват прост режим на слънчеви

...
За мнозина почивките на плажа следват прост режим на слънчеви
Коментари Харесай

11 Идеи за забавления и игри на плажа

За мнозина почивките на плажа следват елементарен режим на слънчеви бани, четене, сън, пиянство, още малко слънчеви бани и понякога разходка до морето за плуване в плиткото.

Привлекателен метод за възобновяване от напрежението на всекидневието. Но сигурно има толкоз доста други неща, които може да вършиме.

Запознайте се с 11 забавни занимания и игри на плажа за деца и възрастни, с които ще разнообразите престоя си на морето, като в това време ще изгорите малко калории и ще подобрите кондицията си.

Плажът е идеалното място за игри и забавления със фамилията или приятелите.

На плажа можете да тичате, да скачате, да вършиме най-различни неща, а когато се изморите, бързо да се охладите в морската вода. Пясъчната основа е мека и всмуква ударите, с помощта на което игрите на плажа рядко предизвикват пострадвания.

Допълнителна изгода от играта на плажа е по-интензивната работа на мускулите, в сравнение с твърди повърхности – движейки се по пясъка, ние се уморяваме по-бързо, само че в това време укрепваме мускулите по-ефективно и изгаряме повече калории.

Вместо да мързелувате на шезлонга, научете за някои забавни плажни игри за деца и възрастни.

1. Плажен тенис

Плажният тенис е композиция от тенис, волейбол и бадминтон. Играчите играят на корт, разграничен с мрежа с височина 170 см. Хилките са по-малки, без струни, нормално са дървени, а топките са по-меки. Плажният тенис постоянно се играе по двойки и задачата на играта е – както в тази ситуация с бадминтон или волейбол – топката да падне върху игрището на съперника. Точките се броят тъкмо както в тениса.

Ако нямате мрежа или сте единствено двама, може да начертаете поле или просто да разменяте удари с хилките.

2. Игра на топки (петанк)

Петанк (на френски pétanque )  е френска празненство игра, произхождаща от Прованс, известна най-малко от началото на 20 век. В играта имаме 6 стоманени топки (на френски  boule  – топка) с диаметър от 70,5 до 80 mm и дървена топка с диаметър 30 ​​mm, наречена кошонета ( cochonnet) . Играчите хвърлят топки, тъй че топката им да е допустимо най-близо до кошонета. Можете да играете в три конфигурации:

  • сингъл – играят единствено двама играчи, те имат разполагаем 3 топки;
  • двойки – игра на двама играчи от всеки тим, като всеки има 3 топки;
  • тройки – игра на трима играчи от всеки тим, всеки с 2 топки.

Ако единият тим е хвърлил доста близо до кошонета, то другия може да му удари и измести топката. Може да се удари и самия кошонет, като по този начин се трансформира местоположението на останалите топки по отношение на кошонета.

3. Хвърляне на пръстена в задачата

Друга игра, която работи добре на плажа, е хвърлянето на пръстена в задачата.

Всичко, което би трябвало да създадем, е да вземем по-дълга пръчка и да я сложим отвесно в пясъка. На няколко метра от пръчката начертайте линия, зад която стоят играчите, и се пробвайте да хвърлите пръстена, тъй че пръчката да е в центъра на пръстена.

В спортните магазини има подготвени комплекти за тази игра, които се състоят от дървени стълбове и халки (обикновено пластмасови), които се хвърлят към задачата.

4. Състезание против водата

Не са нужни аксесоари за тази занимателна плажна игра. Достатъчно е да нарисувате дълга линия на морския бряг, докъдето стигат вълните.

Състезателите стоят сред линията и водата. Целта на играта е да останете в избраната зона допустимо най-дълго, преди краката да бъдат залети от талази, като може да се движите, само че без да пресичате линията. Последният човек, който пресече линията, печели.

По този метод можете да играете мини-турнир, да вземем за пример до 10 точки – спечелилият в рунда получава 1 точка, първият до 10 точки печели цялата игра.

5. Фризби

Фризби е летящ пластмасов или гумен диск. Играта е да хвърлите диска и другия състезател да го хване.

Може да е мъчно да хвърлите фризбито по този начин, че да отиде напряко в ръцете на другия състезател. Понякога, с цел да стигнете до летящия диск, би трябвало да изтичате няколко метра бързо или даже да паднете на пясъка и да хванете диска в полет.

Фризби може да се играе и до момента в който стоите до кръста в морето – съпротивлението на водата също ще затрудни играта.

6. Плажен волейбол

На доста плажове можете да намерите подготвени волейболни стадиони. Тогава би трябвало единствено да вземете добра топка и да играете.

За разлика от волейбола на закрито, плажният вид допуска присъединяване на по-малък брой участници (минимум 2 души в тима, само че действително можете да играете с 12 души).

Ако не намерите готово игрище на плажа, можете да закупите портативен комплект за плажен волейбол. Състои се от два стълба, прибираща се мрежа, ленти за маркиране на полето и колчета за закрепването им. Сглобяването е доста просто, а мрежата и игралното поле имат същите размери като професионално игрище.

7. Лимбо

Limbo е празненство игра, в която могат да вземат участие случаен брой играчи. Двама души държат пръчка между тях на избрана височина. Задачата е видимо елементарна – задачата е да минете под пръта, като се наведете обратно. Във всеки кръг водачите понижават височината. Който падне – излиза от играта. Единственият човек, който успее да премине трудността на най-ниската височина, печели.

За да си добър в лимбо, ти трябват доста мощни крайници и дупе, с цел да запазиш равновесие и да не паднеш обратно.

8. Catch Ball (топка с велкро подложки)

Играта е за мятане и улавяне на топка, която се залепва за велкро диска. По-лесно е да се играе, в сравнение с с плажен тенис или фризби, тъй че е съвършен за деца.

9. Плажен футбол

Еквивалентът на обичайния футбол. Както и при волейбола, за игра е належащо в допълнение съоръжение – две порти и топка. Това могат да бъдат мини футболни порти или клечки забити в пясъка.

Разрешено е докосването на топката с която и да е част от тялото, като се изключи ръцете.

10. Щафетата с кофа

Щафетата с кофа с вода ще бъде превъзходен метод да започнете вълнението на плажа.

Ако пътувате със фамилията, можете да се разделите на екипи от най-малко двама. Всеки тим би трябвало да има кофа с вода и можете да употребявате черупки или различен комфортен инструмент по ваш избор, с цел да загребвате вода от морето и да цялостните кофата, която да е на разстояние от водата.

Дава се старт на играта и двата тима започват, като играчите от един тим се редуват. Печелившата купа на щафетата отива при тима, който пръв изпълни кофата си!

11. Лов на съкровища на плажа

Снабдете всяко дете със лист (може да бъде писмен лист или лист със снимки) и кофа, в която да събира съкровищата си. Накарайте децата си да търсят дървесина, черупки, камъни, раци, нещо кръгло, нещо синьо, перо и така нататък Списъкът може да бъде толкоз дълъг или толкоз къс, колкото смятате, че детето ви ще може да се оправи.

Друг вид е да дадете на татковците да сформират лист и мама да помамга на своето богатство.

Семейните плажни игри са страхотни за свързване и основаване на мемоари!

Има толкоз доста неща, които можете да вършиме на плажа със фамилията, с изключение на просто да плувате и да играете в пясъка. В взаимозависимост от плажа, на който отивате, можете да опитате водни спортове, да играете плажни игри, да вършиме пясъчни замъци и просто да се отпуснете и да си прекарате добре.

Надяваме се, че сме ви помогнали да намерите занимателни неща, които да вършиме със фамилията си през идващия си плажен ден.

И не забравяйте нашите топ препоръки за плажа…

Необходим е слънцезащитен крем

Слънчевото изгаряне е най-лошото, изключително на фамилна отмора. Избягвайте това стеснение, като слагате доста UVA/UVB слънцезащитни артикули с цялостен набор (с SPF 50 и повече). Нанасяйте постоянно, след всяко излизане от водата.

Препоръчват се шапки и слънчеви очила

Предпочитане такива са тези, които покриват сензитивните зони на лицето и ушите. Сенници и други слънцезащитни уреди също ще бъдат потребни в горещите слънчеви дни.

Избягвайте обедното слънце, когато е допустимо

Най-доброто време за плаж нормално е рано заран преди 10 часа сутринта или по-късно следобяд от 15 часа нататък. Часовете сред 10 сутринта и 14 часа нормално са най-слънчевите часове, макар че това може да варира според от вашата дестинация.

Бъдете наблюдателни

От единствено себе си се схваща, че би трябвало да сте изключително бдителни, когато отивате на плаж с деца. Трябва да сте нащрек от самото начало, изключително когато по-малките деца са във и покрай водата. Следете и по-големите деца и ги обучавайте за неща като талази и други вероятни рискове на плажа.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР