За мнозина може да изглежда невероятно, но тази седмица цената

...
За мнозина може да изглежда невероятно, но тази седмица цената
Коментари Харесай

През уикенда, цените на електрическия ток в Германия отново ще станат отрицателни

За мнозина може да наподобява необикновено, само че тази седмица цената на електрическата енергия в Германия ще стане негативна. Това значи, че немските производители на електрическа сила са подготвени този уикенд да заплащат на клиентите си, с цел да употребяват техните услуги.
Bloomberg заяви, че в края на тази седмица производството на електрическа енергия от възобновими източници ще сложи нов връх и цените на електричеството за първи път тази година ще станат негативни за известно време. Германия постъпи по същия метод в края на предходната година. Тоест, клиентите на енергийните сдружения няма да заплащат услугата, а ще получат някакви суми от своите оператори.



Според прогнозите, в 7:00 часа тази неделя, 30 октомври , сумарната пикова мощ на вятърните електроцентрали ще доближи 39,2 гигавата, а това е приблизителната мощ на 40 атомни енергийни блока, задоволителна да обезпечи силата на половината Германия.

По този метод ще се реализира баланс сред производството и потреблението на електрическа сила. Поради огромното количество генерирана от вятърните електроцентрали електрическа енергия, производителите и операторите ще би трябвало да затворят някои станции, с цел да понижат производството или да заплатят на потребителите, с цел да има по-голяма консумация на електричество. Германия избра второто.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР