За малцина е известен фактът, че яйцата са една от

...
За малцина е известен фактът, че яйцата са една от
Коментари Харесай

Най-здравословната закуска е с яйца

За малко на брой е прочут фактът, че яйцата са една от най-пълноценните храни поради високото им наличие на белтъчни субстанции, минерални соли, мазнини и витамини. В същото време съвсем всеки би се съгласил, че най-пълноценната храна за деня би трябвало да е закуската.

Ето за какво Ви предлагаме 3 разновидността за здравословна закуска с яйца, които хем не са високо калорични, хем са засищащи, а и също така доста вкусни:

Индивидуална закуска от сандвичи с яйца

Необходими артикули: 2 филийки пълнозърнест самун, 2 яйца, масло за мазане, бучка сирене, няколко стръка рукола

 Варени яйца

Начин на подготвяне: Яйцата се поставят да се варят, като преди този момент се измиват хубаво черупките им. Ако желаете, можете да си ги извършите рохки, да ги варите не повече от 4 минути и да си ги хапнете настрана от сандвичите с лъжичка или да ги сварите за към 13 минути, след което да ги нарежете на кръгчета върху сандвичите. И в двата случая е добре филийките самун да са препечени на тостера, намазани с масло и от горната страна да са поставени тънки резенчета сирене и няколко стръка рукола.

Закуска за цялото семейство от яйца и спанак

Необходими артикули: 8 яйца, 500 г спанак, 200 г сирене, 200 г гъби, 20 мл прясно мляко, сол и черен пипер на усет

Начин на подготвяне: Спанакът се измива и се нарязва на линии, гъбите също се почистват, а сиренето се натрошава. Яйцата се разрушават в купа и към тях се прибавят спанакът, гъбите, сиренето и прясното мляко. Всичко се разбърква и се подправя на сол и черен пипер. Сместа се пече на тиган с незалепващо покритие. Можете леко да я разбърквате или просото да я оставите да се запече, като я обърнете и от другата страна сходно на палачинка.

Запечени сандвичи с яйце за 4 души

Необходими артикули: 4 филии пълнозърнест самун, 300 г сирене, 1 алена чушка, 1 зелена чушка, няколко стръка копър, 2 яйца, масло за мазане

Начин на подготвяне: В купа се смесват разрушените яйца, нарязаните на доста ситно чушки, натрошеното сирене и ситно нарязаният копър. Филийките се намазват с масло и от горната страна с получената яйчена примес и се поставят да се запичат във фурната или на грила до цялостна подготвеност.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР