За любителите на нетрадиционния туризъм и слабо известните дестинации най-големият

...
За любителите на нетрадиционния туризъм и слабо известните дестинации най-големият
Коментари Харесай

Защо наричат Гренландия зелената земя?

За феновете на нетрадиционния туризъм и едва известните дестинации най-големият остров на Земята – Гренландия, е съвършеното място, което могат да посетят през ваканцията си.

В превод на български език името на острова значи Зелена земя. Гренландия се разполага сред Северния ледовид океан и Атлантическия океан.

Остров Гренландия е най-близко разположената суша до Северния полюс и най-големият остров на Земята.

Макар и по-голямата част от острова да лежи под тежък полярен лед, а популацията на тази голяма земя да е едвам 56 хиляди души, Гренландия предлага на гостите си неповторима северна хубост, настрана от светската блъсканица и комерсиалното на топлите южни курорти.

Макар преведено името на острова да значи зелена земя, флората е бедна. Тя е формирана главно от мъх и ниски треви. Близо 84 % от Гренландия е покрита от лед и единствено южните ѝ елементи са обитаеми.

Историците са на мнение, че през Средновековието, когато викингите откриват острова, климатът там е бил по-топъл, само че след това е настъпило общо намаление на температурите и Гренландия се е трансформирала в това, което е през днешния ден.

 Гренландия

Една от най-популярните и мечтани от туристите дестинация е заливът Диско. Намира се в западната част на Гренландия. Интерес съставлява намиращият се там фиорд Ilulissat Icefjord, който е част от наследството на ЮНЕСКО.

В региона могат да бъдат видени съвсем всички представители на животинския свят на Арктика. Екскурзиите тук могат да продължат от няколко часа до повече от седмица.

Най-доброто време за посещаване на залива е в интервала юни до август. Любимо развлечение за доста от посетителите е обиколката на залива Диско на шейна с кучета и посещаване на ледената шапка на острова.

Макар и да е съвсем несъмнено, че дивата хубост на острова не може да омръзне, за зажаднелите за цивилизация туристи прекрасен вид е столичният град Нуук. Населението му е 16 хиляди души.

В него могат да се прегледат седем музея, доста исторически забележителности и да се посетят дребните сгушени бакалии и магазинчета в тесните улички на града.

 Гренландия зелената земя

Нуук предлага за туристите и доста занимания като наблюдаване на китове, бели мечки, преспиване в иглу, както и доста благоприятни условия за зимни спортове.

Може би най-голямата атракция за туристите са специфичните платформи, издигнати за наблюдаване на Северното зарево. Феноменът може да се следи съвсем от всяка точка на страната.

Гренландия е една от северните елементи на света, от които можете да се насладите на най-невероятните светлини по небосвода. Можете да ги видите в интервала сред септември и април.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР