За изложението за класически автомобили Retromobile в Париж тази година

...
За изложението за класически автомобили Retromobile в Париж тази година
Коментари Харесай

В салона Retromobile в Париж Skoda празнува 90 години Superb

За ревюто за типичен коли Retromobile в Париж тази година Skoda събра изящна сбирка от коли в съдействие с френския си вносител. На ревюто в изложбения център Porte de Versailles в Париж посетителите могат да преживеят предишното, настояще и бъдеще на марката посредством значими експонати.

„ Фокусът на нашата селекция за Париж е годишнината на Superb, чието серийно произвеждане стартира тъкмо преди 90 години “, изяснява Андреа Фридлова, началник на музея на Skoda - „ Още преди историята на триумфа на марката в класа на първокласните коли да стартира през 1934 година, Skoda построи влиятелен първокласен автомобил сред 1926 и 1930 година с Hispano-Suiza, който се произвеждаше по лиценз. “

Skoda демонстрира модел на тази швейцарско-испанска първокласна марка от 1928 година, която към момента е доста известна във Франция, на своя щанд Retromobile. Историята на Superb е показана от три шестцилиндрови версии от 1936, 1938 и 1948 година в разнообразни конфигурации. Копие на идното четвърто потомство Superb от модерната ера, чието серийно произвеждане стартира неотдавна, добавя изложбата.

От ранните си дни компанията от Млада Болеслав е дейна в надпревари, а от 1899 година и в моторните спортове. Skoda 1100 OHC Coupe, изложена за първи път във Франция, дава бегла визия за спортния ангажимент на марката. През 1959/1960 година са създадени единствено два екземпляра от този спортен състезателен автомобил с закрепен покрив. Автомобилът, показан в Париж, е изцяло работеща имитация, основана на истинската рама, шаси и мотор. Служители от Музея на Шкода и Центъра за първообраз възвърнаха купето съгласно историческата документи. Те съчетаха обичайни индустриални техники с съвременни, авангардни технологии.

С показаното концептуално изследване Skoda Vision 7S, марката дава взор върху бъдещето на самостоятелната подвижност от своя позиция. Семейният седемместен автомобил разчита на напълно електрическо задвижване и въплъщава новия дизайнерски език на Skoda Modern Solid. Skoda също има международна премиера, която може да предложи на Retromobile: Voltavia, показана обществено за първи път, е Skoda Octavia Combi от 1969 година, която е преобразувана на електрическо задвижване. Преобразуването е осъществено от редактори от Automobile Propre, първата френска уеб страница, отдаден напълно на електрически транспортни средства.

„ Имаше доста благоприятни условия за превръщане на нашата Skoda Octavia Combi от 1969 година към електрическо задвижване “ - изяснява основният редактор Пиер Дежарден - „ Нашият екип съзнателно сложи ударението върху успеваемостта и съгласуваността. Ние също по този начин искахме да запазим присъщите характерности на Skoda като висока полза и огромно пространство за багаж. Ние също по този начин гарантирахме, че класическото положение може да бъде изцяло възобновено. “

Voltavia от Automobile Propre има 75 кВт електрически мотор с 220 Нм въртящ миг. Той черпи сила от батерия с потенциал 27,2 кВтч, която се състои от акумулаторни модули от Skoda Enyaq. Класическата галерия Retromobile се организира в изложбения център Porte de Versailles в Париж до 4 февруари.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР