За голямото сърце на Стилиян Петров сигурно са изписани тонове

...
За голямото сърце на Стилиян Петров сигурно са изписани тонове
Коментари Харесай

Стилиян Петров пак показа голямото си сърце

За огромното сърце на Стилиян Петров несъмнено са изписани тонове вестникарско мастило, само че в никакъв случай няма да е задоволително. Бившият капитан на националния тим и Астън Вила, който изгуби кариерата си много преди да навърши пенсионна футболна възраст, само че завоюва най-важния мач – този против подлата левкемия, продължава живота си като ангел-хранител за заболели хора.

След като влезе в ремисия, роденият в Монтана полузащитник основа фондацията „ Стилиян Петров “, която намира средства в поддръжка на проучвания в региона на онкологията. Подкрепата от почитатели от целия свят, която му оказват по време на лекуването, подтиква Стенли към регистрирането на фондацията. „ С времето научих и разбрах по какъв начин тази болест въздейства върху живота на толкоз доста хора. Това може да се трансформира в доста безценен развой за фамилиите, защото изисква доста пътувания, хотели, скъпо здравно обслужване. Целта на моята фондация е да бъде в помощ на хората, когато бъдат диагностицирани с тази болест “, разказваше за своята благородна активност Петров.

Фондацията му поддържа и три съществени организации, които се борят с рака на разнообразни фронтове: Университетската болница в Бирмингам, Университетския лицей в Лондон и Детската болница в Бирмингам. След което тези институции имат за задача да разпределят по най-удачния метод средствата за трансплантации със стволови кафези, медикаменти, лечебна генна терапия, грижа за болните деца и даването на настаняване и поддръжка за техните фамилии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР