Мащабна кампания за измами превзема приложението WhatApp и застрашава потребителите

...
Мащабна кампания за измами превзема приложението WhatApp и застрашава потребителите
Коментари Харесай

Нова кампания за измами се шири в приложението WhatApp 


Мащабна акция за измами завладява приложението WhatApp и заплашва потребителите му от кражба на персонални данни и пари, предизвестяват от онлайн платформата „ Ние, потребителите “.
" Здравейте, мога ли да поговоря с вас за секунда? " или пък сбито и " закачливо " " Hello ". Това са някои от стартовите известия, с които измамниците вършат опит да привлекат вниманието и да разсънят интереса у евентуалните си жертви.

Съобщенията се изпращат от Jessica, Haley и други и идват от разнообразни номера, които приложението разпознава като идващи от страни като Филипини (+62 831-9804-20716), Индонезия (+63 951 650 7962) и други Най-вероятно става дума за потребление на изкуствен интелект от основани в трети страни лица, които целят реализиране на контакт с жертвата, за приемане на достъп до данните в устройствата на жертвите, техните банкови сметки и персонални данни. Разговорът на родния език на набелязаните за цел в допълнение способства за възможностите за триумф на зложелателите.

Темата на най-новата сходна машинация е работа на „ мрачно “ и приемане на недекларирани доходи.
Всичко стартира с предложение за лесни приходи и съвсем никакви старания. Регламентът е да харесате няколко YouTube видеоклипа, като против всеки лайк ще получите известна сума по сметката си. Преди това би трябвало да се присъедините към група, в която се разпределят ежедневните задания и да предоставите своите данни – специалност, пол, възраст и банкова сметка, по която да се превеждат заработените средства. На първото равнище можете да спечелите най-много 10 лева от 5 видеоклипа дневно, само че би трябвало да инвестирате по 2 лева за приемането на връзка към всеки един от тях. Изглежда елементарно, тъй като от вас не се изисква даже да гледате видеата, а единствено да изпратите екранна фотография на своя лайк, с цел да докажете, че сте заслужили възнаграждението си.
На третия ден ви приканват да вдигнете равнището, като получавате право на 10 видеоклипа против двойна облага на лайк, само че би трябвало да си платите равнището. С всяко последващо равнище лайкът ви под видеоклип става все по-добре заплатен, само че това ви коства избрана сума, която прогресивно пораства. Стигате до равнище с заричане за стотици левове облаги дневно, само че откажете ли се на този стадий, следват закани и сумите секват, а когато извършите калкулация за приходите и разноските в този „ бизнес “, се оказвате в преразход.

„ Когато диалогът е с непознато лице, което не можете да идентифицирате, даже и да се показа с име или организация, която твърди, че съставлява, и изисква от вас да предоставите персонални данни – имена, местоживеене, работно място, специалност, заплата, ползи, както и документи, непосредствено ви желае пари или пробва да ви въвлече в противозаконни действия, в това число да работите „ на мрачно “, най-вероятно става дума за машинация “, изясни пред БНР Габриела Руменова, която е създател на онлайн платформата " Ние, потребителите ". Тя предложи хората да не се увличат по предложения за лесни облаги и недеклариран труд, защото даже и на де е машинация, сигурно нанася вреди на тях самите и на обществото като цяло.
При приемане на сходни известие никога не отговаряте, не следвайте изпратени от там връзки и незабавно блокирайте известието. Тези хора са добре подготвени психолози и един път влезете ли в контакт с тях, има огромен риск незабелязано да ви увлекат и да ви склонят да извършите това, поради което са инициирали връзката, поучават още от „ Ние, потребителите “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР