Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Благоевградчанинът К. Лукарски  застава пред съда за опит за умишлено убийство на бизнесдамата Ст. Терзийска -подробностите

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против 21-годишния Кирил Лукарски. по дело за осъществено закононарушение по член 115 опит за съзнателно ликвидиране. Обвиняемият Лукарски е осъждан за обир, причиняване на междинна телесна щета и за трафик на хора. За него в Министерство на вътрешните работи има няколко криминалистични регистрации. Към м. октомври 2023 година обвиненият живеел с майка си в гр. Благоевград. Поддържал контакти с престъпно проявени лица в града, от които купувал наркотични субстанции.

Често изпадал в парични отговорности към тях. С оглед ситуацията му на взаимозависимост, бил елементарно уверен от незнайно лице да извърши ликвидиране на 46-годишната Стефка Терзийска. За задачата му била дадена информация за местоживеенето й, външните й белези, управляваният от нея автомобил. За тази „ услуга “ му била обещана полза - опрощаване на насъбрани обилни задължения към престъпно проявено лице. В хода на следствието е било открито, че Стефка Терзийска е била омъжена за гръцкия жител К. Козас, с който дефинитивно се разделили 2013 година

Отношенията им останали обтегнати. Между двамата възниквали разногласия за пари и делба на компаниите. Мъжът я заплашвал, като в тази връзка била издадена ограничаваща заповед против него. Обвиняемият Лукарски поел поръчката за умъртвяването на Терзийска и пристъпил към осъществяването й на 10. 10. 2023г. Облечен напълно с черни облекла и качулка на главата, той застанал пред входа на жилищния блок, очаквайки жертвата си. Последвал дамата, когато тя излязла от вкъщи си. Извадил от облеклата си железен кол с дължина към 75 см, вид „ кози крайник “, поставил латексова ръкавица на едната си ръка и нанесъл с него няколко мощни удари в теменната част по главата на Терзийска.

Пострадалата се обърнала, инстинктивно се пробвала да се защищити и побягнала. Извършителят я последвал, нанасяйки й удари по краката. Жената съумяла да стигне до оживена улица, където й била оказана помощ. Междувременно Лукарски избягал, изхвърлил носената от него шапка и металния кол, свалил облеклата си и латексовата ръкавица, като ги скрил под паркиран автомобил. Прибрал се у дома и споделил на майка си, че е издирван от полицията поради осъщественото нелегално действие.

Тя го закарала в хотел в гр. Сандански, където бил издирен от полицейски чиновници. По досъдебното произвеждане е осъществен оглед на местопрестъпление, открити са и са конфискувани материални доказателства, назначени са и са направени експертизи - сложна ДНК-профилирана, дактилоскопна и съдебномедицинска. Установено е, че на потърпевшата Терзийска са били породени разнообразни по тип и тежест травматични увреждания, в т. ч. пострадване, проникващо в черепната празнина, усложнение на придвижванията на ръката, контузия, предизвикала непрекъсната слепота на окото. Съвкупният разбор на доказателствата сочи за виновността на обвинения Той работил като причинител в съучастничество с непостоянен подстрекател, за който са отделени материали в друго досъдебно произвеждане. Предстои делото да продължи в съда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР