За година в световен мащаб се произвеждат около 750 000

...
За година в световен мащаб се произвеждат около 750 000
Коментари Харесай

Стафиди 3 пъти в седмицата свалят кръвното

За година в международен мащаб се създават към 750 000 тона стафиди – най-често употребен вид за производството им е бяло грозде без семе.

Яденето на стафиди се предизвиква от лекарите, защото в стафидите се съдържат фибри, антиоксиданти, също така имат и невисок гликемичен показател – тези фактори способстват за управлението на кръвната захар.

За да сведете до най-малко рискът за сърцето или кръвоносните съдове, належащо е да поддържате обикновено равнище на хемоглобина. В сухите гроздови зрънца в действителност се съдържа едвам 23 % вода.

Освен това стафидите са извънредно богати на мед, цинк, калций, магнезий, желязо – в тях се има огромни количества витамин А, както и В комплекс, сочат разнообразни изследвания.

Можем да използваме стафидите и като добавка на мюсли за закуска или към киселото мляко. Стафидите могат да оказват помощ и при проблеми с бъбреците, пикочния мехур и други здравословни проблеми.

 Сърце

Освен всичко останало стафидите имат много висока енергийна стойност – да не забравяме и преимуществото, че сушените гроздови зърна в никакъв случай не се скапват.

Едновременно с всички потребни съставки, които имат стафидите обаче, учените оповестяват, че те са и много калорични. Причината е огромната централизация на фруктоза. Тези сушени плодове са несъответствуващи за хора, които страдат от язва на стомаха и дванадесетопръстника.

Похапването на стафиди най-малко три пъти седмично може доста да понижи и кръвното налягане, сочат резултатите от най-новите проучвания. Други храни, които смъкват кръвното налягане, са:

- Киви – в случай че похапвате по три кивита дневно, кръвното ви ще влезе в естествени граници, безапелационни са от Американската Асоциация за Сърдечни болести.

- Динята също може да помогне за събаряне на кръвното при хора, които имат наднормени килограми. С това плодът намалява и риска от инфаркт, безапелационни са американски учени.

Екипът на професор Артуро Фигероа от университета във Флорида, са открили, че дестилат от динята може да понижи налягането върху аортата и сърцето при хора с наднормено тегло даже при студено време.

- Следващият плод, който не трябва да ограничавате, изключително в случай че страдате от високо кръвно налягане, са бананите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР