За достойни условия на труд, достойни доходи и качествена реформа

...
За достойни условия на труд, достойни доходи и качествена реформа
Коментари Харесай

Надзиратели и полицаи излязоха на протест в София

За почтени условия на труд, почтени приходи и качествена промяна стачкуват през днешния ден чиновници от пандизите в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Враца, Кърджали, Ловеч и страната, обединени от Синдиката на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ) пред Министерството на правораздаването в столицата, съобщи "Телеграф ".

Протестът стартира тъкмо в 12 часа, чака се по-късно да се реалокира пред Министерство на вътрешните работи, пред Министерство на финансите и най-после пред постройката на Народното събрание.

Протестираме, тъй като изминаха няколко бурни месеци на митинги под друга форма без резултат, сподели пред събралите се Цветан Михайлов - секретар на Управителния съвет (УС) на синдиката. Не сме очаквали някой да поправи отрицателните последствия от предишното в първите шест месеца на едно ново ръководство, само че не беше изработен опит даже подобен развой да стартира, означи представителят на ССЗБ. Той прикани политиците да намерят нужния разсъдък и да одобряват актуализацията на бюджета, изпълнявайки претенции им.

Радослав Мартинчев - заместник-председател на УС на синдиката акцентира, че заплащането на нощния труд от 1 лев на час и 35 стотинки за чиновник разполагаем е унизително. Протестът няма да стопира, до момента в който не реализираме задачите си, до момента в който екипът на Министерството на правораздаването не извърши поетите политически задължения към синдиката и удовлетвори нашите настояванията, сподели Мартинчев.

БГНЕС

"Инфлацията изяде приходите ни! Къде е страната в този развой? ", попитаха чиновниците на пандизите с издигнати плакати. На тях пишеше още "Искаме промяна, а не реплика ", "С обещания затвор не се охранява ", "Искаме нарастване, а не благодеяние ".

Протестиращите следва да се насочат към Министерството на финансите, а по-късно и към Народното събрание.

За нарастване на възнагражденията стачкуват сега и чиновници на Министерство на вътрешните работи пред постройката на ведомството в центъра на София.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР