За дискриминационни капани за работниците от България предупреди евродепутатът от

...
За дискриминационни капани за работниците от България предупреди евродепутатът от
Коментари Харесай

Емил Радев говори за дискриминационните капани за работниците в България

 За дискриминационни " клопки " за служащите от България предизвести евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев в коментар във връзка съглашението за търговия и съдействие с Англия, на което тази седмица Европейският парламент би трябвало да даде своето единодушие.

В рамките на пленарната сесия ще бъде разискван резултатът от договарянията сред Европейски Съюз и Обединеното кралство. Предстои и приемането на резолюция, която ще бъде гласувана късно довечера.

Българският евродепутат е измежду вносителите на смяна в текста на резолюцията, с която се приканва за наказание на дискриминационното отношение към жителите на България, Естония, Литва, Румъния и Словения. Причината е, че за тях не се планува същия режим за таксуване на работните визи за Англия, какъвто ще употребяват жителите на останалите 22 държави-членки на Европейски Съюз.

" Един от основните въпроси в съглашението с Обединеното кралство е подвижността. За мен, като представител на България в Екологичен потенциал, е извънредно значимо Англия да ползва напълно правилото за недискриминация във връзка с визовата си политика по отношение на жителите на Европейски Съюз и в частност по отношение на българските жители. За страдание, този принцип е застъпен само във връзка с визите за краткосрочни визити, така наречен туристически визи, само че не и за работните визи “, разяснява Емил Радев.

По думите му Лондон ще ползва разнообразни такси за издаване на работни визи, което ще се отрази главно върху сезонните и здравните служащи. За жителите на петте страни от Централна и Източна Европа, включително и българите, е планувано нарастване на цената, тъй че тя ще доближи до 244 английски лири. Според статистиката обаче през 2019 година към 98% от земеделските служащи на Острова са точно мигранти от Европейски Съюз, най-вече от България и Румъния.

" Таксите, които планува Англия за работните визи на петте държави-членки, измежду които и България, е неприемлива и непостижима за множеството сезонни служащи. Поради това се надявам импортираното изменение да бъде признато и да не се позволяват сходни дискриминационни практики “, добави Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР