За да си приготвим вкусна храна вкъщи, се изисква много

...
За да си приготвим вкусна храна вкъщи, се изисква много
Коментари Харесай

Кои са най-големите възможни гафове в кухнята

За да си приготвим вкусна храна у дома, се изисква доста самообладание и най-много свободно време. Повечето дами обаче работят и бързат, когато готвят, поради което постоянно позволяват огромни гафове.

Проучване на foodpanda извади най-честите неточности на дамите по време на готвене и ги подреди в ранглиста.

Захар вместо сол

Повечето дами бъркат захарта със солта, до момента в който готвят поради еднородния тип и идентичния цвят на двете подправки. Най-неприятното при тази неточност е, че за нея се схваща, едвам когато опитате ястието т.е. то е към този момент сготвено и изпечено. Дамите в изследването споделят, че постоянно вместо захар прибавят сол в кафето.

 Захар

На множеството хора им оказват помощ другите съдове, в които съхраняват подправките. Например алена за захарта и синя за солта.

Чили вместо кетчуп

Кетчупът и чилито също се бъркат поради съвсем идентичния цвят на сосовете. Домакините споделят, че не рядко се е случвало в бързината да подлютят някое ядене, сипвайки чили вместо кетчуп.

За хората, които не обичат люто, ястието няма по никакъв начин да е вкусно, само че още по-неприятно става, когато индивидът, хапнал чили, е алергичен към лютото.

Различните съдове за предпазване могат да оказват помощ и в този случай.

Забравяне на тигана с мазнина

 Загоряло

Жените, които постоянно подготвят храната си вкъщи, нееднократно са забравяли тигана с лой върху нагорещения котлон.

Идвайки си от работа, дамите незабавно включват котлона и слагат лой в него за да спестят време. Случва се обаче в това време някой да се обади по телефона или комшия да ги потърси вкъщи.

Така постоянно тигана с горещата лой остава пропуснат. Макар че първата ви реакция ще е да полеете с вода тигана, не го правете, тъй като по този начин ще си докарате ремонт на цялата кухня.

Махнете тигана, едвам когато го захлупите и изчакайте мазнината да изстине, преди да пуснете водата.

Най-важният съвет е, когато котвите да не вършите няколко неща по едно и също време, изключително когато сте новак готвач. Така че забравете телефона или друго, което ви разсейва, до момента в който приготвяте ястието.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР