За да се предпазите от болести, просто трябва да сте

...
За да се предпазите от болести, просто трябва да сте
Коментари Харесай

Храни, които ни пазят от болести

За да се предпазите от заболявания, просто би трябвало да сте деликатни във връзка с храната си – има артикули, които защищават от болести.

Рискът от хронични заболявания може да бъде съществено понижен с постоянната консумация на избрани хранителни артикули и питиета.

Зеленият чай, който съдържа мощни антиоксиданти, понижава риска от разнообразни хронични заболявания и от ранна смъртност.

Плодовете и зеленчуците също доста оказват помощ в това отношение – с помощта на мощните антиоксиданти и спомагателните дейни субстанции, известни като полифеноли, те оказват помощ на организма да остане по-дълго време млад и да е резистентен към заболявания.

 Ядки

При проучване, в което взели участие над 800 италиански жители над 65 годишна възраст, излиза наяве, че хората, които употребяват храни с полифеноли и антиоксиданти, боледуват по-рядко и умират по-късно.

При проучването се оказало, че тези от участниците, които са поемали всеки ден над 650 грама полифеноли посредством хранителни артикули, били с повече от 30 % по-устойчиви към хронични болести и процентът на смъртност измежду тях бил по-малък от тези, които консумирали малко полифеноли.

Полифенолите, които имат и антиоксидантно деяние, могат да бъдат открити в зеления чай, в кафе, в ядки, в плодове, в зърнените култури и в зеленчуци.

 Ягоди

Ядките съдържат огромно количество полифеноли и се предлага дневно да консумирате една шепа ядки с профилактична цел.

Ядките защищават от разнообразни сърдечно-съдови болести, както и от техните затруднения. В орехите и бадемите се съдържат доста Омега 3-мастни киселини, те са и водачи във връзка с количеството полифеноли измежду ядките.

Малините, ягодите и боровинките също спомагат на организма да остане по-дълго време млад и да е резистентен към хроничните заболявания.

Бобовите култури също спомагат за предотвратяване от разнообразни болести. Спанакът също е измежду храните, които защищават от ранна гибел и от хронични болести.

Използвайте постоянно соеви артикули, тъй като те защищават от редица болести. Соевото мляко и соевият сос, както и соевото сирене – тофу – се предлагат за предотвратяване от заболявания.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР