За да се намали рискът от преждевременна смърт, специалистите препоръчват

...
За да се намали рискът от преждевременна смърт, специалистите препоръчват
Коментари Харесай

Чаят ни пази от преждевременна смърт

За да се понижи рискът от преждевременна гибел, експертите предлагат да пием чай. Билковата напитка смъква заплахата с цели 25 %, това се показва в скорошно изследване, в което са взели присъединяване над 131 хиляди души.

Всички доброволци в проучването са били на възраст сред 18 и 95 години. Учените, които са провели проучването, са безапелационни, че е доста по-добре да пием чай вместо кафе, тъй като чаят ще ни донесе доста повече изгоди, в сравнение с кофеиновата напитка.

Допълнително проучване демонстрира, че пиещите кафе доста по-често пушат цигари, а също така се хранят не изключително здравословно. До огромна степен изгодите от чая се дължат на флавоноидите, които се съдържат в напитката – те са добре познати най-много поради антиоксидантното си деяние и изгодите, които имат за сърцето.

Резултатите демонстрират още, че тези, които избират да пият чай, в действителност са ѝ по-активни физически. 45 на 100 от тези хора имат задоволително физическо натоварване, показва се в проучването. При феновете на кофеиновата напитка този % се понижа до 41.

 Консумация на чай

А в случай че желаете да намалите и визитите при зъболекаря – пийте неподсладен зелен чай. Японски експерти настояват, че потреблението на най-малко една чаша на ден ще защищити зъбите и венците.

Друго изследване пък демонстрира, че лекарските слушалки могат да ни заразят с бактерии по същия метод, както ни заразяват и немитите ръце. Проучване, извършено от експерти в Университетската болница в Женева, откри, че плоската част на стетоскопа, която лекарят слага върху кожата (диафрагма), може да съдържа рискови микроорганизма.

Специалистите настояват, че повода е в това, че стетоскопите се дезинфекцирали доста по-рядко, за разлика от всички останали принадлежности в лекарския кабинет. Този проблем може да бъде избегнат, ако лекарите дезинфекцират инструмента всякога, откакто го употребяват благодарение на спиртен препарат.

Официалната здравна статистика обаче демонстрира, че на този стадий всяко пето болнично заведение в Съединени американски щати изпитва дефицит на почистващи препарати за ръце.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР