За да разберете дали месото е с високо качество, натиснете

...
За да разберете дали месото е с високо качество, натиснете
Коментари Харесай

Кулинарни тайни при приготвянето на месо

За да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката незабавно възвърне формата си, това значи, че месото е прясно и с високо качество.

За да се размрази замразеното месо, сложете го в тенджера и оставете на естествена стайна температура. Не го оставяйте на прекомерно топло място и не го заливайте с вода.

Измивайте месото с вода с температура тридесет градуса. Месото и костите за чорба се поставят единствено в студена вода и се оставят да заврат на мощен огън. След това се маха пяната и се понижава котлонът.

Никога не солете месото преди термичната обработка, защото това провокира прибързано обособяване на месния сок, което скапва вкусовите му качества.

Когато желаете да сварите месо, не го режете на дребни късчета. Свареното огромно парче месо е доста по-вкусно, при потребност го нарежете или накъсайте.

Месото ще се свари по-бързо, в случай че авансово го начукате с дървено чукче. Колкото по-малко е парчето месо, птицата или дивеча, толкоз по-гореща би трябвало да е фурната.

 Печено Месо

Свареното месо, птица, език съхранявайте с малко бульон, в който са се варили. Така ще ги запазите за по-дълго време сочни и свежи. Преди да печете месото, отстранете жилите от него.

Когато печете цяло парче месо, направете му сечения по краищата. Пърженото месо губи усета си, като престои, по тази причина го сервирайте незабавно след пърженето.

Когато печете или пържите месо, не го затваряйте с похлупак и не слагайте частите месо доста близо едно до друго. Месото на скара се посолява и подправя незабавно откакто се смъкна от скарата.

Печеното месо се притопля на водна баня във фурната. Така то има усет на преди малко опечено. За да не се препече месото, което притопляте, поставете във фурната съдинка с вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР