За да приемем някой, трябва да изпишем някой. За тази

...
За да приемем някой, трябва да изпишем някой. За тази
Коментари Харесай

Доц. Мангъров призна маските: Не съм толкова луд, за да се заразя от това нещо

За да приемем някой, би трябвало да изпишем някой. За тази цел би трябвало да се облекчат някои от процедурите по изписване, с цел да имаме повече условия за маневриране. Някои от клиничните пътеки са положителни, само че те водят до усложнения. Това съобщи доцент Атанас Мангъров в ефира на Българска национална телевизия във връзка обстановката в коронавирус отделението в Инфекциозна болница.

" Значителна част от болните в клиниката, при други условия, в случай че имаше кой да се грижи за тях, щяха да са в домашни условия ", уточни специалистът.

" Нашата здравна система е на два стълба - доболнична помощ и болнична помощ. Значителна част от доболничната помощ е предходна в телефонен режим, което е неуместно. Когато някой е позитивен, той се карантинира. Но в случай че нещо му се случи и се постанова обзор и лекуване, единственият метод е да се обади на 112, което води до препълване на лечебните заведения. Ние може да звъним по телефона, само че с цел да се реши дали един човек е за болница, той би трябвало да се прегледа ", съобщи доцент Мангъров.

По думите му ние сами си сътворяваме компликации и след това се чудим по какъв начин да ги преодоляваме.

" Те са лекари и би трябвало да са подготвени по какъв начин да се пазят, а не да се опасяват. Не може да се лекува виртуално ", съобщи той.

Доц. Мангъров призна, че носи персонални защитни средства.

" Разбира се, че нося, аз не съм толкоз вманиачен, с цел да се заразя от това нещо. Но това не е толкоз мощна зараза ", изясни той.

Припомняме обаче, че преди време доцентът бе хващан няколко пъти в нарушаване точно на тази противоепидемиологична мярка. Очевидци го бяха снимали без маска в градския превоз, а по-късно и на полемика в Пловдив.

Доц. Мангъров описа и по какъв начин е бил назначен за началник. " Аз от доста от дълго време желаех да се занимавам с болните от коронавирус, тъй като това е моята специалност. Слава Богу, Господ чу молитвите ми. Досега ми се караха, когато влизах в клиниката, в този момент имам право и даже обвързване да влизам там ", приключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР