За да премахнете неприятности като проблемите с храносмилането и подутият

...
За да премахнете неприятности като проблемите с храносмилането и подутият
Коментари Харесай

Айранът е идеалната напитка за летния сезон

За да премахнете неприятности като проблемите с храносмилането и подутият стомах, най-добре би било да помогнете на своя организъм още веднъж да сътвори положителните бактерии в стомаха. Това може да стане благодарение на айрана.

Вземете 1 кофичка изстудено кисело мляко над 3% и я разбийте с по половин лъжичка захар и сол. Добавете 1-2 чаши студена вода. Разбърква се леко и се сервира.

Айранът е идеалната напитка за всевъзможни ястия за всеки сезон. Стават всички марки млека, стига да са по вашия усет. Тази млечна напитка е изключително значима за организма през лятото.

Именно то е сезонът с най-вече чревни инфекции и хранителни натравяния. Според учените от ирландският университета Корк най-вече положителни бактерии се намират в айрана, обогатят с пробиотици.

Лекарите дълго време бяха скептично настроени към айрана и неговото въздействие върху здравето, само че последните проучвания демонстрират, че пробиотиците в айрана работят като лек и оказват помощ в управлението на тежестта.

Пробиотиците оказват помощ в лекуването на астмата и другите инфекции. Много са потребни за битката с белодробни проблеми, тъй като работят антисептично.

Пробиотиците са живи микроорганизми, които импортирани в задоволително количество работят удобно на организма, усъвършенстват дейностите на естествената микрофлора и храносмилателната система. Устойчиви са на стомашната киселина и по този начин непроменени стигат до червата.

Айранът е включен даже и в предписания за намаляване. Ще съумеете за малко време да отслабнете с най-малко 3 кг, ще пречистите организма си от отрови и ще се чувствате по щастливи.

Примерно меню, в което количеството айран се разпределя най-малко на 3 приема за деня.

Първи ден - 5 варени картофа и 1 литър айран

Втори ден - 130 гр. варено пилешко и 1 л. айран

Трети ден – 100 гр. варено телешко, 1.5 литра айран

Четвърти ден – 150 гр. варена или печена риба и 1 л. айран.

Пети ден – без ограничаване на количествата плодове и зеленчуци по желание, като се изключи банани и грозде, и 1 л. айран

Шести ден – единствено 1.5 айран

Седми ден – единствено минерална вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР