За да поддържате доброто здраве на панкреаса, избирайте храни, богати

...
За да поддържате доброто здраве на панкреаса, избирайте храни, богати
Коментари Харесай

Сладки картофи за здрав панкреас

За да поддържате положителното здраве на панкреаса, избирайте храни, богати на протеини, с антиоксидантни свойства и ниско наличие на скотски мазнини.

Фокусирайки се върху тези храни, ще дадете отмора на организма си, защото обработването им е доста по-лесно.

Панкреасът създава разнообразни ензими, с цел да помогне за разграждането на въглехидратите, протеините и мазнините. Той също по този начин създава профилирани хормони, които оказват помощ за контролиране на разнообразни функционалности в тялото.

Инсулинът е най-добре познатият хормон, създаван от панкреаса. Ролята му е да управлява количеството захар и глюкоза, които минават през клетките.

Високите количества са причина за диабет вид 2, който поражда, когато панкреасът не може да се създаде задоволително инсулин, с цел да се оправи с кръвната захар.

Една от най-подходящите храни, с която да стимулирате здравето на панкреаса, е сладкият картоф (батат).

 Сладки картофи и панкреас

Тези кореноплодни зеленчуци се оферират целогодишно, само че са в пиковия си сезон - през октомври и декември. Сладките картофи са освен вкусни, само че извънредно потребни в битката с рака.

Консумацията на сладки картофи понижава риска от рак на панкреаса на половина съгласно изследвания.

Те са цялостни с каротеноиди, които са специфичен тип фитохимикал, който управлява клетъчния напредък, намалявайки рисковете от злокачествени болести. Сладките картофи също са цялостни с антиоксиданти и съдържат големи количества витамин С, витамин B, минерали, калций, магнезий, цинк и други извънредно потребни субстанции.

Консумацията на батати води до стабилизиране на равнищата на кръвната захар.

В допълнение, несъмнено сте чували за теорията, че някои храни лекуват органи - онази част от човешкото тяло, на която наподобява.

Сладкият картоф прилича извънредно доста формата на панкреаса и в реалност спомага за балансирането на гликемичния показател.

 Ползи от сладки картофи

Хората, които имат проблеми с панкреаса, би трябвало да поддържат хранителен режим с високо наличие на протеини и хранителни субстанции, в това число разнородни плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, нискомаслени млечни артикули и други източници на постни протеини.

За да се предотврати спомагателен стрес върху панкреаса, алкохолът, прекомерно мазната храна и огромните количества захар би трябвало да се заобикалят.

Подобно на останалите органи в човешкото тяло, с цел да поддържате панкреаса здрав, значимо е да следвате уравновесена диета и да се движите интензивно.

Правилното хранене и придвижването са най-важната причина за положително здраве.

Вижте всички вкусни оферти за предписания с батати.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР