За четвъртата седмица на тази година леко намаляване на броя

...
За четвъртата седмица на тази година леко намаляване на броя
Коментари Харесай

Достигнахме пика на грипа, 2 млн. вече имат имунитет, обяви директорът на центъра за заразни болести

За четвъртата седмица на тази година леко понижаване на броя на болните от грип, което значи, че е доближат пикът на епидемията, сподели през днешния ден по Българска национална телевизия шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев. Той разгласи, че при 139 хиляди заболели през седмицата 15-21 януари, през предходната са 120 хиляди. Към момента грипна зараза е оповестена в шест области на страната.

Проф. Кантарджиев добави, че едвам другата седмица ще може да се каже дали това ще докара до внезапен сmад и до отмиране на епидемията. Експертът добави, че от началото на годината от грип са боледували към 400 хиляди души.

Проф. Тодор Кантарджиев пресметна, че при толкоз заболели, още към милион и половина са придобили имунитет, тъй че все още към този момент към 2 млн. българи към този момент са придобили имунитет. Директорът на центъра за заразни и паразитни заболявания добави, че 84% от случаите са за грип вид Б " Ямагата ", по което България се различавала от Европа.

Попитан дали има риск на втора вълна от заболяването, проф. Кантарджиев разгласи, че е мъчно да се каже от в този момент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР