За четвърта поредна година София ще приеме велошествие по улиците

...
За четвърта поредна година София ще приеме велошествие по улиците
Коментари Харесай

София отново ще приеме велошествие с призив за по-чист въздух

За четвърта поредна година София ще одобри велошествие по улиците си. Събитието, което е част от самодейността " София - Европейска столица на спорта ", ще се състои на 28 юни (неделя).

Програмата на " София кара колело " ще включва и тичане. Събитието е без спортен темперамент, като задачата на уредниците е да насочат обръщение за по-чист въздух.

Колоездачите ще потеглят в 11 ч., а пет минути по-късно ще започват бегачите. Маршрутът е с дължина 4 км и стартира от площад " Народно заседание ", като участниците ще преминат през " Орлов мост " около река Перловска, с цел да стигнат до НДК, след което ще продължат по бул. " Витоша " до входа на Южния парк.

Всеки финиширал ще получи грамота за присъединяване си. Спортният празник в Южния парк ще стартира в 11.30 ч., като децата ще бъдат осведомени с практики за безвредно каране на колело и най-новите трендове в колоезденето.

Регистрации за велошествието и кроса не са наложителни, а след 9.30 ч. при предпочитание всеки може да вземе фланелка. Организаторите оповестиха, че събитието ще се състои при съблюдаване на нужната отдалеченост и здравните разпореждания.

В проявата ще се включат известни български спортисти от предишното и сегашното. В конкуренцията още веднъж ще вземат присъединяване четирикратният олимпийски медалист Йордан Йовчев, носителката на три оценки от зимни олимпиади Евгения Раданова, състезателката във фигурното пързаляне Александра Фейгин и някогашната гимнастичка Християна Тодорова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР