За БСП победата няма алтернатива. Ситуацията изисква да покажем хъс

...
За БСП победата няма алтернатива. Ситуацията изисква да покажем хъс
Коментари Харесай

Калоян Паргов: За БСП победата няма алтернатива

За Българска социалистическа партия успеха няма опция. Ситуацията изисква да покажем хъс и страст. Стотици хиляди погледи са вперени в нас и всяко политическо деяние от наша страна, получава отзив, в пъти по-силен в сравнение с в спокойни и безметежни времена. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов в отчета си пред XIV Конференция на организацията. Първата част от съвещанието се организира в онлайн среда.

„ Искреното ми предпочитание е хората да видят в Българска социалистическа партия витална и изпълнена с решителност партия. Ние, в Софийската организация, сме потвърдили и на гласоподавателите, и на нашите съперници, че умеем да реализираме резултати. Резултати, които ни дават самочувствието на сполучлива партия. Партия с стратегическо виждане, която умее да предлага работещи решения “, посочи Паргов.

По думите му до момента ГЕРБ не бил в толкава слаба и в неизгодна позиция. „ Инатът им, непременно да довършат мандата в допълнение отблъсна хората. Ето за какво, ние сме длъжни да победим ГЕРБ и няма да имаме опрощение, в случай че не го сторим. Не поради самоцелната победа, а поради всичко, което се случва в България и на българските жители през последните години “, уточни ръководителят на Българска социалистическа партия – София.

В разбора си на обществено-политическата конюнктура той означи, че в изискванията на най-дълбоката и всеобхватна рецесия от Втората международна война насам, надалеч по-ясно личи всестранното занемаряване на България, която по критерия човешко развиване заема последно място в Европейския съюз. „ Проличават също систематичните пороци и недъзи на управнически модел на ГЕРБ - партията, довела страната ни до просешка сопа “, сподели Паргов.

Той посочи, че поради епидемиологичната конюнктура ще е предизвикателство да се откри подобаващ сурогат на обичайните форми за пропаганда. „ Целият ни физически и интелектуален запас би трябвало да бъде концентриран точно в тази тенденция - нашите хрумвания, полезности и послания да доближат до най-широк кръг от гласоподаватели. Софийската организация има задоволително сили и самочувствие да извърши тази задача “, безапелационен бе Калоян Паргов.

Председателят на столичната организация на Българска социалистическа партия се спря на това, че днешното съвещание на Градската конференция се организира с изменен състав. „ В резултат на пояснение на устава, от делегатския състав отпаднаха приятели, с които сме водили не една и две борби през годините “, посочи той и добави, че някои дейности на националното управление в последно време будят неразбиране. „ С илюзията, че подхванатата кадрова чистка ще ни направи по-силни и по-мобилизирани, може да се разделим доста скоро. А опитите, занапред да се трансферира отговорността за възможен неуспех на изборите, намирам за безпочвени “, съобщи Калоян Паргов.

Той разясни, че е призовал засегнатите делегати, с които са почнали мандата на актуалната конференция, да одобряват взетото решение и да се съобразят с него, като се отстранят непринудено от делегатските сформира на районните и на градската конференция. „ Познавам ги от години и нямам никакво подозрение, че те с всички сили ще работят и този път за победа. Но не мога да премълча, че методът е неверен, даже непочтен “, съобщи Паргов.

“Мъдростта, която сме натрупали през 130-годишната си история, изисква в идващите два месеца да концентрираме цялата си воля и сила за спечелването на парламентарните избори “, прикани водачът на столичните социалисти.

Той означи, че по време на цикъла от събрания на главните партийни организации и районните конференции социалистите от София всеобщо са дали висока оценка за работата на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова и са изразили поддръжка за кардиналната им и поредна политика против настоящия модел на ръководство на страната.

„ На 1 февруари президентът разгласи, че дружно с другарката Йотова ще се кандидатират за втори мандат, което е тяхно конституционно право. А формулата, с която ще се явят, би трябвало да акумулира необятна социална поддръжка, каквато на процедура те имат “, посочи Калоян Паргов.

Според него хората чакат от социалистите далновидно и съответно държание по време на акцията и в изборния развой. „ Да покажем, че Българска социалистическа партия е мъдрата, виновна и предвидима в дейностите си партия. Българска социалистическа партия има силата и капацитета да бъде в основата на болшинство, към което да се образува новото ръководство на България. За да случи това, задачата ни е да бъдем първа политическа мощ на 4-ти април “, съобщи в умозаключение водачът на Българска социалистическа партия – София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР