За българския народ демокрацията е най-висша ценност и достижение, заслужено

...
За българския народ демокрацията е най-висша ценност и достижение, заслужено
Коментари Харесай

Зам.-външният министър скочи на бесилките с висящи кукли и Отровното трио

За българския народ демокрацията е най-висша полезност и постижение, справедливо и изстрадано след 45 години тоталитарен режим и комунистическа тирания. Водено от това разбиране, държавното управление на премиера господин Бойко Борисов по всеки вероятен метод е защитавало и даже насърчавало всеки израз на дейна гражданска позиция, а рецензиите постоянно са били интерпретирани градивно, като инструмент и мотив за възстановяване на работата на държавните институции и техните представители. Това се споделя в позиция на зам.-външният министър и народен координатор за битка с антисемитизма и езика на омразата Георг Георгиев.

Цивилизованите и законни способи, по които жителите показват своето неодобрение в никакъв случай не са били обект на рецензия или каквато и да е глоба от страна на органите на реда, нито са срещали опозиция и опити да бъдат осуетени, а техните послания - пренебрегнати.

Продължаващите повече от 50 дни митинги с искане на оставката на кабинета се и ще продължат да се употребяват с уважението, дължимо на български жители, които показват своите обективни претенции за дела и политики, зад които и българското държавно управление непоколебимо застава и е трансформирало в съществени свои цели - битка с корупцията, одобряване правилата на справедливостта и върховенството на закона като стълбове на правовата страна, гарантиране на транспарантни и подчинени само на разпоредбите и нормите обществени процеси.

На фона на непрестанните опити да бъде непокътната стабилността и положителния звук в обществото обаче, тази заран София осъмна с поредна нелицеприятна проява на принуждение - бесилки с висящи на тях кукли бяха провесени и издигнати по централни улици, булеварди, мостове и надлези.

В допълнение към тази „ хореография “, притежатели на коли, намиращи се в региона на Орлов мост, откриха на предните си стъкла листовки, изобразяващи уредниците на антиправителствените митинги, така наречен Отровно трио, носещи ковчег пред постройката на Министерски съвет. Текстът под фотосите гласи „ Оставка или ковчег “.

Като народен координатор за битка с антисемитизма и езика на омразата декларирам, че тази ужасяваща отпратка, недвусмислено носеща белезите на обръщение и опасност, е израз на тоталното неявяване на мисъл и дарба за образуване за съдържателни послания. Подобни прояви припомнят за сюжет от най-мрачните времена на международната история, когато репресиите са били норма, а човешкият живот - предмет в ръцете на диктатори и тирани.

Авторите на гореизброените прояви, както и тези, които разстлаха черни чували пред частен дом, като че ли се пробват да ни убедят, че достиженията на европейската цивилизация през днешния ден нямат място в българското общество, а правила ще бъдат налагани с цената на човешки животи. Привидни борци за морал, чест и правдивост боравят с най-циничен и непочтителен език, употребявайки изразни средства само подчинени на недодялан цинизъм, принуждение и тъпчене на всевъзможни общовалидни правила и правила.

Хора, наричащи себе си „ отровни “, посредством дейностите си насърчиха улиците и площадите на София да станат сцена на невиждан смут. Бесила бяха окачени на централни места, по кръстовища в столицата, пред публични здания. Религиозни храмове и монументи на културата бяха поругани, а светини-символи на националната чест и достолепие на България бяха превърнати в заложници на натрапена политическа агитация.

Дълбоко търпелив, българският народ постоянно е заставал зад лицето на мира.

Просперитет е бил граден посредством единство, а баланс в обществото в никакъв случай не е бил издирван посредством отричане. Омразата постоянно е носила след себе си съсипия и опустошаване. Нетърпимостта към инакомислещия е белег на рискова душевна пустош, която в своята ескалация може да откри форми като към този момент изброените нагоре. Европейски град - знак на разбирателството и историческа сцена на съжителството на разнообразни раси, етноси, нации и религии от целия свят, не може и не би трябвало да бъде поругаван от представители на моментна обстановка. Търсачи на сензация през днешния ден се пробват да привлекат към себе си внимание, само че послания за гибел и репресии от междинните епохи не трябва да остават незабелязани и не адресирани.

Историята ни е научила, че бездействието е най-прекият път към тържеството на злото и терора.

В дни на световни провокации и тествания за света, потребността от сигурност и непоклатимост е онази, която би трябвало да направлява желанията на жителите, а държавните управления и ръководещ те са длъжни да откликват и търсят принадлежности за облекчаване на тази нужда.

Реализацията на публичния контракт обаче не виси на бесило, не е положена в ковчег, не е побрана в черен чувал. Тя лежи като отговорност на раменете на всички нас като българи, като европеици, способни да образуваме личен дневен ред, зависещ само на общите национални ползи, в изискванията на неотменими гаранции за човешкия живот и достолепие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР