За 5 дни не срещнах българин по улиците на Москва.

...
За 5 дни не срещнах българин по улиците на Москва.
Коментари Харесай

За Москва България не съществува

За 5 дни не срещнах българин по улиците на Москва. Явно не е известна туристическа дестинация. Затова взех решение да ви срещна с някои мои усещания.

Научени сме да тачим руснаците още от детската градина. Те нас по никакъв начин не ни харесват. Не срещнах един руснак за 9 дни, който да се зарадва на българи.

По-лошото е, че разходката в музеите им (Музея на съветската история в Москва, ВНДХ) ме срещна с отблъскващата реалност, че съветската страна е изтрила всички позитивни постижения на българите и на това учи децата си.

Снимките по-долу са от интерактивната експозиция „ Кирилица: когда, зачем, откуда? “ във връзка 80-годишнината на парка ВДНХ в Москва.

В нея са изложени карта на нашата част от Европа от IX в., където попадат Македония!, Черна гора, Сърбия, само че не и България.

Черноризец Храбър е с неразбираем генезис, а съгласно текстовете византийските братя Кирил и Методий по поръка на Великоморавския княз са основали глаголицата.

За превода на богослужебните книги те са „ основали “!!! нов език, църковнославянски, въз основа на южнославянския акцент, на който говорили в родния им град Солун!!!

Не мога да си показва лингвист, пък бил той и най-зависимият от държавната баница, който да твърди, че Кирил и Методий сами са основали език, на който незнайно по какъв начин приказват толкоз доста и териториално отдалечени нации.

Обидно ми беше да чета и преглеждам толкоз доста неистини, представящи основаването на кирилицата по този начин, че да се изключи напълно този популярен български принос.

Нямаше ред за княз Борис I.

Ваша е преценката дали да приемате руснаците като братя.

Все отново имайте поради, че очевидно е тяхна държавна политика децата им да не учат същинските обстоятелства и България да не съществува на картата.
Tsveta Popova, коментар във фейсбук 21 август в 18:53 ч.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР