За 16-та поредна година се проведе благотворителният концерт "Българската Коледа"

...
За 16-та поредна година се проведе благотворителният концерт "Българската Коледа"
Коментари Харесай

Близо 33 млн. лв. е събрала Българската Коледа за 15 години

За 16-та поредна година се организира благотворителният концерт "Българската Коледа " под патронажа на президента.

По време на миналогодишната акция на "Българската коледа " са събрани 2,6 млн. лева, с тях е било подкрепено лекуването и рехабилитацията на 505 деца и е била дарена здравна инсталация на 22 лечебни заведения в цялата страна. Това заяви при започване на концерта през вчерашния ден в Народния спектакъл "Иван Вазов " водещата Лиляна Боянова, предава Нова Телевизия.

Инициативата "Българската коледа " се провежда за 16-та година. Тя има за цел да предизвиква дарителството, да спомага за решение на значими за обществото проблеми, засягащи здравето на децата и да подкрепя лекуването на деца.

Сред публиката в Народния спектакъл бяха президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева, както и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Oт сцената изявени български музиканти, танцьори, спортисти, артисти и публицисти поддържаха благородната идея.

За 15 години в границите на благотворителната самодейност на президента "Българската коледа " са събрани 32 764 780 лева За това време са подкрепени над 4388 деца и 281 лечебни заведения.

Шестнадесетото издание на "Българската Коледа " 2018/2019 година е в поддръжка на децата с тежки болести и увреждания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР